Beograd, šetnja, građani
Tanjug
Beograd, šetnja, građani

Tanjug

Beograd, šetnja, građani, Foto: Tanjug

Od 1. oktobra ugrožene kategorije stanovništva, žrtve nasilja u porodici, invalidi, azilanti i osobe na psihijatrijskom lečenju imaće pravo na advokata koga će plaćati država.

Kako je beogradskom listu rečeno u Ministarstvu pravde, pravo na besplatnu pravnu pomoć imaće veliki broj građana slabijeg imovinskog stanja i pripadnika ranjivih društvenih grupa, a prema nekim procenama, reč je o oko 600.000 ljudi.

Beograd, šetnja, građani

Tanjug

Beograd, šetnja, građani, Foto: Tanjug

Kako navode u Ministarstvu pravde za "Kurir", utvrđeno je 13 osetljivih grupa.

U srpskoj bolnici se pojavio sraman natpis koji je sve doveo do ludila! Ovako nešto se ne pamti!

AUTOR: E.A. DATUM I VREME: 07.09.2019. 07:00 - 07.09.2019. 07:11 Ima i radno vreme KBC "Dragiša Mišović", bolnica, Foto: Tanjug/ Sava Radovanović * Radnicima obezbeđenja uručena opomena * Moraju da puštaju određenu radio stanicu * U slučaju odbijanja sledi kazna Radnici obezbeđenja Opšte bolnice u Pirotu dobili su obaveštenje da će biti kažnjeni ako preko razglasa ne puštaju Radio S.

Besplatnu pravnu pomoć pružaće 9.000 advokata i službe pravne pomoći u lokalnim samoupravama, piše Kurir.

Pročitajte još:

"Jedna od najznačajnijih novina koju donosi novi zakon jeste i utvrđivanje načina finansiranja besplatne pravne podrške, i to sredstvima iz budžeta Republike Srbije, jedinice lokalne samouprave, kao i kroz donacije i projektno finansiranje", rečeno je listu u Ministarsvu pravde, gde je naglašeno da se uvodi i kontrola kvaliteta besplatne pravne pomoći.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina