Sneg, zima
A.K.
Sneg, zima

A.K.

Sneg, zima, Foto: A.K.

Vetar umeren, povremeno jak, severozapadni. Najniža temperatura od dva do devet stepeni, od 15 na severozapadu, do 23 na jugoistoku zemlje.

Pročitajte još:

Sutra će u većem delu zemlje biti oblačno i suvo, samo na zapadu i jugozapadu mestimično slaba kiša, na planinama sneg, saopštio je RHMZS.

Na severu ujutru i pre podne postepeno razvedravanje, a do kraja dana i u centralnim krajevima. Vetar umeren, povremeno jak, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 4 do 9 C, najviša dnevna od 9 C na zapadu, do 15 C, koliko će biti u Negotinskoj krajini.

Preporučujemo i ovo:

U Beogradu će biti vetrovito i osetno hladnije, pretezno oblačno i suvo, krajem dana razvedravanje. Vetar umeren, povremeno jak, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura 6 C, najviša dnevna 12 C.

Od utorka do četvrtka čeka nas promenljivo oblačno i hladnije, ponegde u Srbiji sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snegom. Temperatura bi u ova tri dana trebalo drastično da padne, sa maksimalnih 20 stepeni danas na svega 11 do 12 stepeni Celzijusa.

Beograd

Tanjug/Dragan Kujundžić

Beograd, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Na planinama će biti znatno hladnije, pa tako na Kopaoniku ova tri dana temperatura ne bi trebalo da ode u plus. S obzirom na to da će padati i sneg, koga je juče bilo više od 50 centimetara na ovoj planini, očekuje se i produžetak skijaške sezone.

Razvedravanje i povećanje temperature očekuje nas u celoj zemlji već od petka, a preko vikenda bi temperatura trebalo da se vrati na nivo od današnjih maksimalnih 20 stepeni. Za petak je predviđeno maksimalnih 15.

Sve u svemu, zima je definitivno prošla i nakon ovog nešto hladnijeg talasa više ne bi trebalo da nas iznenade temperaturni šokovi.