Helikopter, Nebojša Stefanović
Tanjug/Filip Krainčanić
Helikopter, Nebojša Stefanović

Tanjug/Filip Krainčanić

Helikopter, Nebojša Stefanović, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

* Srbija je od Erbasa kupila devet helikoptera

* Pet je kupljeno za vojsku, a četiri za policiju

* H145M je Erbasova poslednja iteracija integrisanog brendinga.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvuje isporuci trećeg helikoptera H-145 M Helikopterskoj jedinci u utorak na Aerodromu "Nikola Tesla".

9.30 - Ministar je izjavio danas da je Aleksandar Vučić u kontinuitetu bio prisluškivan od 1995. do 2000. godine, zatim ponovo od 2000. do 2003. i, posebno, na, kako kaže, perfidan način - od 2007. do 2012. godine, i to bez ikakvog naloga suda ili bilo kakve naredbe i mere zasnonave na zakonu, a nekada i po nalogu suda.

Stefanović je istakao da nikada, posle godina prisluškivanja i praćenja komunikacije Aleksandra Vučića, ni protiv jednog lica nije pokrenut nijedan postupak, niti podignuta krivična prijava, što govori da je praćen neko samo zato što je politički protivnik.

9.15 - Nastavljamo sa unapređenjem Minsitarstva unutrašnjih poslova, treći helikopter je sleteo u Srbiju.

Prva dva koja su već stigla su stavljena u funkciju, policijaci su zadovoljni. Nastavljamo sa uvežbavanjem. Treći helikopter biće za desetak dana u operativnoj funkciji. Biće namenjen specijalnoj jedinici, Erbasov helikopter je multifunkcionalan. Imaćemo bolji nadzor naše granice, i podršku za policijske jedinice na terenu. To su zaista sjajni helikopteri i veliko pojačanje da se spase nečiji žiovot, veoma je značajno da to budu najbolji helikopteri na svetu. Četvrti helikopter stići će već u aprilu - rekao je ministar.

9.10 - Ministar Nebojša Stefanović stigao je na aerodrom "Nikola Tesla" gde je isporučen helikopter H-145M koji će pripasti Policiji Srbije

Novi helikopteri će biti korišćeni za spasavanje ljudi, gašenje požara, transport posebnih i specijalnih jedinica, nadzor državne granice.

Pročitajte još:

 

Dolaskom novih helikoptera ova jedinica uhvatila je korak sa tehnološkim razvojem celokupne avijacije.

Erbas Helikopters zapravo je naslednik nekoliko proizvođača koji su godinama evoluirali ovaj model helikoptera.

Njegovo pravo ime, ono što mu piše na EASA tip sertifikatu je MBB-BK117 D2M. H145M je Erbasova poslednja iteracija integrisanog brendinga.

Pored najvećeg tehnološkog skoka za domaći vertikalni transport, H145M predstavljaju možda do sada „najvišenamenskiju“ kupovinu države.

Bonus video

Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina