Nebojša Stefanović
MUP
Nebojša Stefanović, Foto: MUP

Ministar je naveo da je ova isporuka još jedna u nizu nabavki vozila za Sektor za vanredne situacije i istakao da je od početka 2019. godine do danas MUP nabavio 72 vatrogasna kamiona, 230 različitih terenskih vozila, 27 kombi vozila i 29 auto prikolica.

„To naravno nije kraj. U narednih nekoliko meseci očekujemo isporuku novih kamiona tipa ''iveko'', pet hidrauličnih vozila sa lestvama i deset autocisterni“, najavio je Stefanović.

Istakao je da se Ministarstvo unutrašnjih poslova trudi da svake godine dotrajale kamione zameni novim i tako pomogne vatrogascima koji svakodnevno štite živote građana.

Stefanović je naglasio da Srbija danas ima stabilnu ekonomiju, zahvaljujući čemu Ministarstvo unutrašnjih poslova može kontinuirano da ulaže u policajce i vatrogasce.

"Ove godine vatrogasci-spasioci imali su 18.300 intervencija. Veliki broj intervencija i rizik koji preuzimaju, da bi spasili građane Srbije, pokazuju koliko je važno ulaganje u njihovu opremu, uniforme, vozila i sve ono što čini njihov rad efikasnijim i lakšim“, poručio je Stefanović.

Pored ulaganja u opremu, vozila i uniforme, kako je naveo Stefanović, Ministarstvo unutrašnjih poslova otvorilo je i dve nove vatrogasno-spasilačke stanice u Lazarevcu i Zaječaru.

„U narednom periodu nastavićemo sa takvim projektima kako bi otvorili nove stanice, ali i rekonstruisali postojeće. Hoćemo da pokažemo poštovanje prema ljudima koji ulažu ogroman rad i hrabrost da bi nas štitili od poplava, požara i svih drugih vanrednih situacija“, zaključio je Stefanović.

PROČITAJTE JOŠ: