"Starbucks"
screenshot youtube
Kafa i čaj izazivaju lučenje „pametnih“ proteina

shutterstock

Kafa, Foto: shutterstock

„Starbucks“ je američka kompanija kojoj je osnovna delatnost prodaja napitaka od kafe i vlasnik je lanca kafeterija, kojih ima na svakom kontinentu. Kompanija koja je osnovana u Sijetlu 1971. godine, sada ima 26.696 poslovnica - 13.327 u SAD, 2.500 u Kini, 2.359 u Kanadi, 1.191 u Japanu i ostalo u raznim državama.

Najveći operater „Starbucks“ -a u Centralnoj Evropi, „AmRest Holdings“ je u zvaničnoj izjavi, najavio je da planira da otvori u Srbiji lanac lokala američke kafeterije.

Adam Mularuk, predsednik za „Starbucks“ u kompaniji "AmRest", izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja prvog lokala i izjavio je da mu je veoma drago što će kroz otvaranje prve kafeterije u Beogradu ta kompanija biti u stanju da ljubiteljima kafe u Srbiji ponudi jedinstveno „Starbucks“ iskustvo.

Kompanija "AmRest" već posluje u Srbiji, a u njegovom vlasništvu je lanac restorana brze hrane od piletine „Kentucky Fried Chicken“, a bio je i „Pizza Hut“, koji nije ostvario popularnost koju ima u SAD.

Ovo nije prvi pokušaj nekog lanca kafeterija da osvoji ljubitelje kafe u Srbiji.

Tako je brand „Costa Coffee“ to isto pokušao, ali posle nekog vremena se povukao iz naše države.

Pošto je kafa jedno od omiljenih pića kod nas, i postoji veliki broj kvalitetne ponude i etabliranih lokala, neće biti lako ni „Starbucks“-u da osvoji tržište.