Stanje se pogoršava u Vojvodini!

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 24.935, ali Institut procenjuje da je taj broj daleko veći.

bolnica
 Foto: shutterstock

Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u pokrajini kao vanrednu, sa daljom tendencijom pogoršanja.

Kako se navodi u saopštenju objavljenom na sajtu Instituta, tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1.784 nova slučaja.

Anketa:

Da li se pridržavate mera zaštite od korone?

Ukupan broj glasova: 40

  • Da: 93% (37)
  • Ne: 8% (3)

U svim opštinama i dalje se registruju visoki nivoi obolevanja. Po broju novih slučajeva i dalje prednjače Novi Sad, Pančevo, Sremska Mitrovica i Kikinda, a potom Zrenjanin, Subotica i Sombor. Situacija je kritična posebno u Pančevu, Zrenjaninu i Sremskoj Mitrovici.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 24.935, ali Institut procenjuje da je taj broj daleko veći.

Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 8.642, potom sledi Pančevo sa više od 2.400, Zrenjanin sa više od 1.500 i potom Kikinda i Subotica sa više od po 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

Zdravstveni sistem je u izuzetno teškoj situaciji, gotovo kritičnoj situaciji. Zaposleni u zdravstvu ulažu maksimalne napore da održe funkcionisanje sistema, navodi se u saopštenju.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi