RINA
RINA
RINA

RINA

Profesor književnosti prodaje knjige a deo prihoda donira u humanitarne svrhe, foto: RINA

"Na ovu ideju sam došao pre svega iz humanih razloga, jer je bila neophodna pomoć jednom mom prijatelju. Knjiga je moj život, pa se tako u mojoj kući našla solidna biblioteka sa brojnim naslovima. Ovako spajam lepo i korisno. Knjiga je nešto što odoleva vremenu i naprednim tehnologijama i svim drugim sredstvima koji pokušavaju da je ubiju. Mladi imaju priliku da ih kupe i pročitaju, a sa druge strane novac od prodaje, koji se izdvaja u humanitarne svrhe znači onima kojima je namenjen“, rekao je ovaj humani profesor.

Stanislav je cene prilagodio kupovnoj moći svih građana, pa vam je za njegovu knjigu potrebno od 50 do 2.000 dinara. Ono što je jako važno jeste da ovaj Užičanin poseduje izuzetna retka i stara štiva koja se ne mogu pronaći u knjižarama ni bibliotekama.

"Došao sam do nekih izdanja recimo od stogodišnjice Prvog srpskog ustanka koja je izdata 1904. godine. Ja nabavljam knjige od izdavača, ali ima ljudi koji i sada bacaju knjige u kontejner, ja ih pozivam nemoj te to raditi, donesite ih kod mene, poklonite ili ću ja otkupiti jer je šteta knjigu baciti", rekao je Stanislav.

Ovaj profesor u penziji kaže da je tokom svog radnog veka spevao đacima da usadi ljubav prema knjizi, a sada kad je dnevnike već odavno ostavio u zbornici nada se da bar jedan deo slučajnih prolaznika knjige koje kupe zaista i pročitaju i tako nauče neku novu životnu lekciju.

Komentari (1)

S2

02.04.2021 20:47

Siroti profesor bi se, verovatno rasplakao kad bi video kako "pismeni' novinar, pišući o njegovoj humanosti, u tekstu napisa i "nemoj te". "Nemojte" je jedna reč. Kao da je pravopis učio na Internetu, a ne u školi. Možda i jeste? Ova greška je, na žalost, masovna pojava na portalima, ali do sada uglavnom po komentarima, ali i sve više po tekstovima onih koji bi morali da budu i pismeni.