soba, stan, dom
shutterstock
soba, stan, dom

shutterstock

Foto: shutterstock

Legenda kaže da je nemoguće zadovoljiti obe strane, a da pogrešan izbor sa sobom nosi velike posledice, svedoči iskustvo jedne Beograđanke.

- Odlučili smo da kupimo stan i izdajemo ga u zakup. Tako smo se 2018. godine zaputili u banku i podigli kredit, kupili stan u centru grada i kompletno ga opremili. Kupili smo sav nov nameštaj, pri tome vodeći računa da bude i sve lepo usklađeno. Stavili smo ga na oglase i čekali – priča Beograđanka.

Nakon šest meseci dobija poziv od agencije preko koje je postavila oglas, sa porukom da imaju pravog zakupca za njen apartman i ona konačno upoznaje svog prvog „stanara“.

- Naš novi zakupac je bio M.Š. iz Železnika, potpisan je ugovor, čovek je izgledao ozbiljno, pristojno, razumeo se u ono što radi, budući da je odlučio da u apartmanu ne stanuje već da ga izdaje kao „stan na dan“, što je nama i bila ideja. Dogovorili smo cenu zakupa 400 evra mesečno i dao je depozit u istoj vrednosti. Naravno da smo odmah proverili da li je njegova firma zakonita i činilo se kao da su čista posla. Pošto ja često nisam u Beogradu, po stanarinu je odlazila moja majka. Na početku je i bilo sve u redu, do oktobra meseca kada je čovek prilikom predaje novca počeo da smišlja izgovore kako majka ne bi ušla unutra. Navodno su tu stalno bili gosti, pa je bilo nezgodno da majka obilazi stan – priča Beograđanka.

Sa korona virusom došlo je i vanredno stanje, ali i nove nedaće za Beograđanku, a cela situacija počinje da liči na dobro isceniran triler.

- Kada je počela korona, M.Š. je pozvao moju majku i objasnio joj da zbog vanrednog stanja nije u mogućnosti da izdaje stan i plaća zakup. Bez razmišljanja smo pristali, hteli smo da izađemo u susret i odreagujemo ljudski, zamolivši ga da plaća samo račune. Završi se i vanredno stanje, pokušamo da ga pozovemo, ali bez uspeha. Broj moje majke je bio na „automatskom izbacivanju“, a meni se nije javljao. Odlučimo da odemo u stan i imamo šta i da vidimo – kaže Beograđanka.

Donedavno nov, lep i moderno uređen stan, osim to je bio u potpunosti ispražnjen od nameštaja, bio je i ruiniran.

- U stanu je ostao razvaljen ormar, sva vrata iskrivljena, a zidovi ormara izbijeni. Ostao je bračni krevet koji je jako velik i bilo bi potrebno da izbije vrata ukoliko se odluči da i njega odnese, takođe, nekim čudom, ostao je i televizor. Sve ostalo je nedostajalo! Slike sa zidova, tepisi, trpezarijski sto i stolice, dve baštenske garniture, escajg, kuvalo za kafu. Bukvalno od nameštaja do pribora za jelo - sve je falilo. Takođe, ostavio je i neplaćene komunalije, odnosno dugove na računima – svedoči Beograđanka.

Slučaj su odmah prijavili policiji, istraga je pokrenuta i dovela je do važnih otkrića.

Iskustvo kroz koje je prošla ostavilo je osim finansijskih posledica i stresa, važne lekcije.

Komentari (2)

Nn

05.06.2020 20:46

Eto probas nekom da pomognes I na kraju moras pravdu da trazis Na sudu. Ovoga sud treba dobro da kazni. Izdavati stan nije NI malo zahvalno, ima dobrih I savesnih ljudi, a ima I onih drugih.

mima

06.06.2020 09:34

izgleda da je puno takvih izgled najcesce prevari, predstavlja se kao domacin, dobar, otac, deda...a stavi obraz pod noge i ide dalje kroz zivot. ocigledno ne misli da ce mu se potomci jednog dana postideti, a mozda i nece ako ih je vaspitao da budu kao i in