BEOGRAĐANKA JE IZDALA STAN TOKOM VANREDNOG STANJA Kada je nakon toga ušla u njega usledio je šok, a sada pravdu traži na sudu

Kada je ušla u stan prvo je pozvala policiju

soba, stan, dom
Foto: shutterstock

Legenda kaže da je nemoguće zadovoljiti obe strane, a da pogrešan izbor sa sobom nosi velike posledice, svedoči iskustvo jedne Beograđanke.

- Odlučili smo da kupimo stan i izdajemo ga u zakup. Tako smo se 2018. godine zaputili u banku i podigli kredit, kupili stan u centru grada i kompletno ga opremili. Kupili smo sav nov nameštaj, pri tome vodeći računa da bude i sve lepo usklađeno. Stavili smo ga na oglase i čekali – priča Beograđanka.

Nakon šest meseci dobija poziv od agencije preko koje je postavila oglas, sa porukom da imaju pravog zakupca za njen apartman i ona konačno upoznaje svog prvog „stanara“.

- Naš novi zakupac je bio M.Š. iz Železnika, potpisan je ugovor, čovek je izgledao ozbiljno, pristojno, razumeo se u ono što radi, budući da je odlučio da u apartmanu ne stanuje već da ga izdaje kao „stan na dan“, što je nama i bila ideja. Dogovorili smo cenu zakupa 400 evra mesečno i dao je depozit u istoj vrednosti. Naravno da smo odmah proverili da li je njegova firma zakonita i činilo se kao da su čista posla. Pošto ja često nisam u Beogradu, po stanarinu je odlazila moja majka. Na početku je i bilo sve u redu, do oktobra meseca kada je čovek prilikom predaje novca počeo da smišlja izgovore kako majka ne bi ušla unutra. Navodno su tu stalno bili gosti, pa je bilo nezgodno da majka obilazi stan – priča Beograđanka.

Sa korona virusom došlo je i vanredno stanje, ali i nove nedaće za Beograđanku, a cela situacija počinje da liči na dobro isceniran triler.

- Kada je počela korona, M.Š. je pozvao moju majku i objasnio joj da zbog vanrednog stanja nije u mogućnosti da izdaje stan i plaća zakup. Bez razmišljanja smo pristali, hteli smo da izađemo u susret i odreagujemo ljudski, zamolivši ga da plaća samo račune. Završi se i vanredno stanje, pokušamo da ga pozovemo, ali bez uspeha. Broj moje majke je bio na „automatskom izbacivanju“, a meni se nije javljao. Odlučimo da odemo u stan i imamo šta i da vidimo – kaže Beograđanka.

Donedavno nov, lep i moderno uređen stan, osim to je bio u potpunosti ispražnjen od nameštaja, bio je i ruiniran.

- U stanu je ostao razvaljen ormar, sva vrata iskrivljena, a zidovi ormara izbijeni. Ostao je bračni krevet koji je jako velik i bilo bi potrebno da izbije vrata ukoliko se odluči da i njega odnese, takođe, nekim čudom, ostao je i televizor. Sve ostalo je nedostajalo! Slike sa zidova, tepisi, trpezarijski sto i stolice, dve baštenske garniture, escajg, kuvalo za kafu. Bukvalno od nameštaja do pribora za jelo - sve je falilo. Takođe, ostavio je i neplaćene komunalije, odnosno dugove na računima – svedoči Beograđanka.

Slučaj su odmah prijavili policiji, istraga je pokrenuta i dovela je do važnih otkrića.

- Policija je stvarno odradila dobar posao, našli su ga i priveli. Istraga je pokazala da je imao još desetinu stanova u zakupu na svoje ime, zatim su obišli te stanove i pitali su me da li prepoznajem nešto iz svog stana – ništa moje nije bilo tamo. Interesantno je da M.Š. nije negirao krivicu, rekao je da su nameštaj polomili gosti, a on ga je samo izneo napolje. Tako da sad ne mogu da ga gone krivično za krađu, već moram ja to, samo na ime imovine. Sada moramo da potražimo pravdu na sudu – kaže Beograđanka.

Iskustvo kroz koje je prošla ostavilo je osim finansijskih posledica i stresa, važne lekcije.

- Treba da se skrene pažnja na to kome se izdaju stanovi. Trebalo bi napraviti ugovor sa popisom svih stvari. Ovo što se nama dogodilo nedopustivo je da postoji u jednom društvu, pri tome iskoristio je vanredno stanje, to ima svoju posebnu težinu. Savetovala bih sve stanodavce da insistiraju da redovno obilaze stanove da ne bi bili prevareni kao mi – zaključuje Beograđanka.

Povezane vesti

 • Korisnik: mima
  06/06/2020 - 09:34
  izgleda da je puno takvih izgled najcesce prevari, predstavlja se kao domacin, dobar, otac, deda...a stavi obraz pod noge i ide dalje kroz zivot. ocigledno ne misli da ce mu se potomci jednog dana postideti, a mozda i nece ako ih je vaspitao da budu kao i in
 • Korisnik: Nn
  05/06/2020 - 20:46
  Eto probas nekom da pomognes I na kraju moras pravdu da trazis Na sudu. Ovoga sud treba dobro da kazni. Izdavati stan nije NI malo zahvalno, ima dobrih I savesnih ljudi, a ima I onih drugih.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi