pasoš putnica koferi putovanje
Profimedia
pasoš putnica koferi putovanje

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

Problem za srpske turiste u Pragu! Naši turisti su u aranžmanu turističke agencije "Parti travel" u Prag doputovali u četvrtak, a autobus kojim su doputovali koji pripada "Lui travelu", pokvario se u nedelju ujutro, nakon što su se odjavili iz hotela u kom su odseli. 

Grupa turista trebalo je da ode autobusom na fakultativni izlet, dok je druga trebalo da ostane u centru Praga, pa da uveče nastave za Beograd. To se nije dogodilo zbog kvara na autobusu, odnosno kako je turistima rečeno, zato što je na autobusu počelo da curi gorivo.

Kako pišu mediji, turisti su proveli od podne do dva sata ujutro na ulici, dok agencija nije donela odluku da novac uplaćen za krstarenje po reci Vltavi preusmeri i turistima plati sobe.

Do tada, oni su periodično ulazili u lobi hotela kako bi se ugrejali, jer je temperatura u Pragu padala i na jedan stepen Celzijusa.

- Agencija "Lui travel" nije odlučila da potraži usluge lokalnog mehaničara, već je majstor došao avionom i "u rukama doneo deo koji treba da se zameni" - rekao je sagovornik "Blica". Potom je vozačima autobusa, koji su prema izjavi turista u nedelju proveli 12 sati ispod autobusa, naloženo da deo i zamene.

- Jedan od vozača je bolestan, ali obojica su 12 sati juče proveli ispod vozila, sa leđima u bari i na vlažnom betonu, pokušavajući da poprave kvar - rekao je jedan od turista.

Iz "Lui travela" su za Alo! potvrdili da je do incidenta došlo, ali navode da je učinjeno sve da putnici ne trpe.

Kako su naveli, ustanovljeno je da se na autobusu pokvarila pumpa za gorivo i da su pokušali da pronađu majstora u Pragu koji bi popravio vozilo, ali kako je bila nedelja, niko nije radio. Navode da su u nedelju prvim letom, koji je bio u večernjim satima, poslali čoveka iz Beograda koji je odneo deo u Prag, a da su svim putnicima platili dodatno noćenje sa doručkom u hotelu.

Kako kažu, autobus je popravljen danas tokom dana i putnici su krenuli natrag ka Srbiji.