Srpski specijalac je zgrabio nepoznati snajper - usledio je NEVIĐEN HITAC!

Potporučnik Đorđe Lapčević s pravom je pripadnik bataljona za protivteroristička dejstva koji nosi naziv „Sokolovi“.

Snajper Snajperista
Ilustracija: Profimedia

Njegovo oko donelo je Vojsci Srbije zlato u konkurenciji 18 mešovitih snajperskih parova u disciplini Snajperski duel na Međunarodnim vojnim igrama u Belorusiji.

LIKVIDACIJA KOD ŽABLJA Ubijen venčani kum Goce Tržan i Raše Novakovića

Pripadnik Specijalne brigade Kopnene vojske takmičio se u paru sa pripadnikom Oružanih snaga Belorusije Igorom Efimčikom. Snajperski duel bio je četvrta etapa takmičenja, u kome ekipu čine po dva strelca iz različitih zemalja koji su birani žrebom. Sistemom kup takmičenja, direktnim duelima sa drugim snajperskim parovima Lapčević i Efimičko došli su do finala - i do zlata.

IZLIO SE OPASAN OTROV KOD VRČINA, hitne službe odmah izašle na lice mesta!

Ovaj skromni mladić za Sputnjik kaže da mu je gađanje iz snajpera pasija i posao poslednje tri godine od kada je pripadnik Specijalne brigade. Pripreme za odlazak u Belorusiju trajale su dva i po meseca, snajperisti iz raznih jedinica, njih 54, trenirali su na strelištima širom Srbije. Posle nekoliko krugova eliminacije, na takmičenje je otišlo šest najboljih strelaca. Medalja mi znači jako mnogo, ali ne samo meni, već i svima koji se u Vojsci Srbije bave ovim specijalnošću, kaže potporučnik Lapčević.

TRAGIČAN KRAJ POTRAGE Ronioci pronašli telo dečaka koji je nestao u Dunavu kod Beočina!

„Pre svega, ponosni smo na naš rad i snajpersku školu, jer smo dokazali da je to što radimo pravi način obuke. S druge strane, ovo je veliki podstrek za budući rad i usavršavanje, jer smo tokom boravka na takmičenju u Belorusiji stekli dragocena iskustva, koja ćemo ubuduće primeniti u našem radu“, kaže mladić koji se u Srbiju vraća sa zlatom.

NEOPISIVA TRAGEDIJA! Majka blenula u mobilni telefon, pa joj se UDAVILE OBE ĆERKE!

Uspeh Đorđa Lapčevića je neverovatan, s obzirom na činjenicu da su naši vojnici u pripremi za takmičenje koristili isključivo puške domaće proizvodnje, a takmičili se sa oružjem koje uopšte ne poznaju. Kada smo doputovali, sve ekipe su zadužile nove snajperske puške „Dragunov“, tu nije bilo razlike, razlika je bila u tome što smo se mi pripremali na drugim puškama, kaže Lapčević.

TEMPERATURE KAKVIH NIJE BILO U MILION GODINA Srbiju čekaju suše i poplave, ALI TO NIJE KRAJ KATASTROFALNOG SPISKA!

„Bili smo jedina ekipa koja se nije pripremala sa istim puškama kojima je i gađala, što je jako bitno. Puške koje su u upotrebi u našim jedinicama su mnogo drugačije, a posebno treba istaći da im se razlikuje kalibar, tako da smo u samom početku imali dosta problema oko balistike i upotrebe optičkog nišana, koji se razlikuje od onoga koji znamo i koristimo. Bili smo u samom startu u zaostatku u odnosu na druge ekipe“, objašnjava naš sagovornik.

UBISTVO I SAMOUBISTVO u Đurđevu!

Đorđe Lapčević kaže da su se u prve tri etape takmičenja strelci Vojske Srbije relativno dobro snašli, zauzeli su 11 mesto među 18 zemalja, ali i kod ovog rezultata treba uzeti u obzir činjenicu da se gađalo novim, nepoznatim puškama. Pripadnici Vojske Srbije su se zapravo prvi put takmičili na Međunarodnim vojnim igrama u ovoj disciplini.

BRAĆA PREŽIVELA HOROR Kada je tata umro, mama je prešla da živi sa Miloradom, Srbu je prodala u jedno selo, mučili su nas i tukli...

Pored toga što je sjajan strelac, donosilac zlatne medalje Vojsci Srbije sa najvećih vojnih igara je i sportski orijentisan. Gotovo da nema borilačkog sporta kojim se dvadesetšestogodišnji potporučnik nije bavio, a trenutno je aktuelan MMA borac.

PANDORINA KUTIJA Tramp ne može da pristane na banditsku podelu Kosova, sedam država u panici, drama između Kine i Turske!

„Taj sport treniram u civilstvu u klubu ’Car Dušan Silni‘, a u okviru Vojske Srbije učestvovao sam na više takmičenja, dok sam bio na Vojnoj akademiji takmičio sam se u kros fitu, bio sam dve godine uzastopno šampion. Takmičio sam se i u vojnom džudou, a kao pripadnik Specijalne brigade na poslednjem vojnom takmičenju osvojio sam zlatno odličje“, kaže snajperista Lapčević.

BILA JE UZ NJEGA CEO ŽIVOT Preminula Mira - žena koja je znala SVE TAJNE Slobodana Miloševića i odnela ih je sa sobom u grob

Pripadnici Vojske Srbije na Međunarodnim vojnim igrama, jednom od najvećih vojnih sportskih takmičenja u svetu, učestvuju u tri discipline — „Tenkovski biatlon“, „Snajperska granica“ i „Inžinjerijska formula“. Vojno sportsko nadmetanje, koje će trajati do 11. avgusta, održava se na teritoriji sedam država — u Rusiji, Azerbejdžanu, Belorusiji, Kini, Kazahstanu, Iranu i Jermeniji, piše Sputnjik.

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

 • Korisnik: Vox
  08/08/2018 - 23:22
  Zašto nikad nije ojavljen pravi razlog zašto je kapetan koji je oborio f-117 napustio vojsku i karijeru a postao pekar?
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi