Vuksan sa Natali i Teodorom
Privatna arhiva
Vuksan sa Natali i Teodorom

Privatna arhiva

Vuksan sa Natali i Teodorom, Foto: Privatna arhiva

* Dvojica Srba iz Švedske su u razmaku od samo jednog sata dobili ćerke

* Pomogli suprugama da se porode kod kuće

* Jedan od njih je Vuksan Rovčanin (35), preduzetnik, glumac i kaskader

Jedan od te dvojice Srba koji je pomogao svojoj ženi da se porodi je Vuksan Rovčanin (35), preduzetnik, glumac i kaskader, koji godinama živi u Švedskoj.

Pročitajte još:

Ni na kraj pameti mu nije bilo da će i njegov prijatelj Daniel samo sat kasnije učiniti isto za svoju ženu. To je saznao tek sutradan.

Sve je počelo u sredu, 25. septembra, kada je Rovčanina probudila njegova trudna supruga Natali. Trpela je bolove i osećala je da je beba na putu i da moraju u bolnicu. Ali nisu daleko odmakli. Natali je počela da krvari, pa je Vuksan pozvao hitnu pomoć.

Beba

Privatna arhiva

Vuksan i Teodora, Foto: Privatna arhiva

- Pukao je i vodenjak. Međutim, hitna pomoć mogla je da stigne tek za 30 minuta, tako da nije preostalo ništa drugo nego da pomognem supruzi jer je dete već bilo na putu - ispričao je Vuksan za švedske medije.

Vuksan je i pomogao Natali da se porodi u kupatilu njihove kuće u Uplands Vesbiju, gradu koji se nalazi 25 kilometara severno od Stokholma.

- Bilo je nestvarno, a zapravo stvarno. To je nešto o čemu ste čitali ili čuli. Ne poznajem nikoga ko je rođen kod kuće. Imam već četvoro dece, ali nikada nisam tako izbliza gledao porođaj. Ovo iskustvo je bilo zaista posebno - ispričao je Rovčanin.

Čudna noć u Vesbiju

Sledećeg jutra, Daniel je video da je njegov prijatelj Vuksan na Fejsbuku pisao o svom iskustvu. U početku nije verovao šta čita. Kad su se čuli telefonom, shvatili su da su obojica izigravali babice kod kuće.

- Obojica smo dobili devojčice, obojica smo morali da pomognemo našim ženama da se porode kod kuće, i to u razmaku od jednog sata, obojica smo Srbi, obojica smo preduzetnici, obojica živimo u Vesbiju i sličnih smo godina. Čudno je. Ne znamo šta se dogodilo te noći u Vesbiju, možda ih ima i više - rekli su Vuksan i Daniel.

Srećom, porođaj je protekao dobro, a u 3 sata ujutru na svet je stigla devojčica, koja je dobila ime Teodora.

- Toliko smo zahvalni što je sve prošlo kako treba. Moja žena kaže da je to bio najmanje bolan porođaj koji je imala, bila je zaista srećna - kazao je on.

Ono što Vuksan tada nije znao je i da će njegov prijatelj Daniel Ilić (38), sat kasnije, u svojoj kući imati istu situaciju.

- Supruga me je probudila u 3.30 ujutru i rekla mi da su počeli bolovi - ispričao je Daniel švedskim novinarima.

Pozvao je bolnicu, a rečeno im je da dođu kad se spreme.

- Imamo sina, a supruga se tada porađala 20 sati. Ovog puta smo mislili da će biti potrebno bar 10 - naveo je on.

Beba

Privatna arhiva

Milica, Nora i Daniel, Foto: Privatna arhiva

Ali to nije bio slučaj. U 4 sata, njegova supruga Milica osetila je jak bol, a već minut kasnije sve je počelo da se odvija velikom brzinom.

- Video sam da glava izlazi. Uspeo sam samo da okrenem broj hitne pomoći. Tri minuta kasnije, rođena je ćerka - kaže Daniel.

Supruzi Milici pomogao je da se porodi u spavaćoj sobi.

Beba

Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

- Nije mi bilo svejedno. Sekunde su mi se činile kao dani i godine. Čim je beba rođena, počela je da plače i imala je lepu ružičastu boju, tada sam odahnuo. To iskustvo neću zaboraviti dok sam živ, a osećaj je sjajan - ispričao je Daniel švedskim novinarima.

Trojica muškaraca devojku (20) uvukli u auto, a onda se spasila neverovatnim potezom! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 12.10.2019. 18:12 Da život piše romane koji će kasnije poslužiti kao lekcija u životu dokazuje priča ove mlade žene. Džordan Dismor, Foto: Facebook printscreen Odlazak kući po mraku i mračnoj ulici za većinu žena je oduvek jako stresna situacija, ali nekad je neizbežno, pogotovo za žene koje žive u velikom gradu.

Iako je postojala zebnja da bi nešto moglo poći po zlu, sve je prošlo kako treba i na svet je došla njihova ćerkica Nora.

Rovčanin glumio s Danijelom Krejgom

Vuksan Rovčanin je preduzetnik, glumac i kaskader. Trbuhom za kruhom, pre skoro deceniju i po, kao student Pravnog fakulteta u Novom Sadu uputio se u Švedsku. Široj javnosti je poznat kao član glumačke ekipe filma o tajnom agentu Džejmsu Bondu „Spektra“. I o njegovom prijatelju Danielu Iliću, poreklom iz varoši Vučje, kod Leskovca, već su pisali i strani i domaći mediji kada je pre dve godine proglašen za najboljeg lokalnog privrednika u Vesbiju i tako postao prvi Srbin s tim laskavim priznanjem.

Bonus video

Taksisti napali građane!