Kalina Radnović
Privatna arhiva
Kalina Radnović, Foto: Privatna arhiva

Petogodišnja Kikinđanka bolovala je od tumora moždanog stabla i produžene kičmene moždine, a sakupljeni novac za operaciju u Turskoj stigao je kad joj se zdravstveno stanje pogoršalo.

PROČITAJTE JOŠ:

Kalina Radnović (5) iz Kikinde preminula je na novosadskoj Dečijoj klinici, a poslednja tri dana bila je u komi iz koje se, nažalost, nije povratila.

- Bila je na intenzivnoj nezi i sve vreme se hrabro držala i borila s opakom bolešću, ali je jutros njeno srce prestalo da kuca - tužno je rekao otac Branislav, koji je sa suprugom Anom i drugom ćerkom Tifani bio Kalinina najveća podrška.

Devojčici je prošle godine dijagnostikovan tumor moždanog stabla i produžene kičmene moždine, a apelom Kikinđana koji se proširio na ceo region i inostranstvo, počelo je prikupljanje novca za operaciju i postoperativni tok male sugrađanke.

Kada su se stekli uslovi i sakupila dovoljna količina novca da otputuje u istaknutu istanbulsku kliniku Adžibadem, Kalinino zdravstveno stanje se pogoršalo.

U bici za život ujedinila je sve dobre ljude iz celog sveta. Kikinda je sada zavijeno u crno, a vest o smrti sugrađanke kojoj su pružali podršku i verovali u njeno ozdravljenje, primili su s tugom i nevericom.

Kalina Radnović sa tatom Branislavom, Foto: Privatna arhiva

„Počivaj u miru, mali anđele“, samo su neke od izjave saučešća koje se nižu na društvenim mrežama.

Komentari (3)

Milena

15.09.2018 09:54

I kakva je ovo zemlja u kojoj zivimo..da ne moze ni jednom detetu da pomogne ..pa ovo je sramota, roditelji da mole za pomoc ..Vucicu???? Duso mala zao mi je i tebe i tvojih roditelja

Curcic srdjan

15.09.2018 10:00

Tezak smo jad i beda jer decu lecimo sms i donacijama! Pa svaki tajkun da da malo da ne oseti je velika cifra, zaplenjen novac mafije i imovina mkze da posluzi za lecenje! Grade se tu neke fintane od par miliiona, kojekakvi projekti nepotrebni, busaju se kako prodaju stanove na bg na vodi za po par miliina, da je plata kao porasla i penzija, da je bdp veci dug manji, finansiraju se fudbalski klubovi itd..a nema da se da 10, 15 miliona da se izleci vecina dece tim novcem

Zlatko

15.09.2018 20:16

Zasto optuzivati drzavu i vladu? Jeli postoji neko na ovom svetu da je izlecio tomor ili rak? Kad svi znamo da nas sve ta bolest unisti, netreba kriviti drzavu i vladu za takve slucajeve....