"AKO HOĆEŠ U TOALET, ZOVEŠ BRIGADIRA DA TE ZAMENI" Srbin otkrio kako zapravo izgleda radni dan u Nemačkoj! Nije kako se mislilo!

Jedan Srbin, koji tamo godinama radi, otkrio je kako zapravo izgleda realnost i radno vreme u nemačkoj fabrici

Aleksandar Vučić, poseta, fabrika obuće, Knjaževac
fabrika obuće, Foto: Alo.rs

Već godinama se priča o radu u Nemačkoj, prednostima i manama, zaradi i uslovima rada, a uglavnom se o odlasku u ovu zemlju govorio kao o “bekstvu u bolji život”.

Iza zatvorenih vrata okupio svoje saradnike - Njegova odluka grmi Srbijom!

AUTOR: Blic/D.S. DATUM I VREME: 01.10.2019. 19:20 - 01.10.2019. 19:30 Francuska i Nemačka odlučile su da se aktivnije uključe u rešavanje kosovskog problema Emanuel Makron, Aleksandar Vučić, Foto: Predsedništvo Srbije Francuski predsednik Emanuel Makron će se lično odmah nakon kosovskih izbora uključiti aktivno u rešavanje kosovskog pitanja, a on je to tokom susreta u Njujorku poručio i srpskom šefu diplomatije Ivici Dačiću.

Jedan Srbin, koji tamo godinama radi, otkrio je kako zapravo izgleda realnost i radno vreme u nemačkoj fabrici.

“Sa nepunih 20 otišao sam kod roditelja u Nemačku. Po tadašnjem zakonu maloletan, a služio sam vojsku. Punoletstvo je bilo sa 21 godinu. Za par meseci sredim sve papire, i nađem posao iz oglasa. Dotle sam malo radio na crno. Teško mi je bilo da ustanem u 4.30, pa sam se navikao. Radi se od 6 ujutru.

VIDELA PRIZOR KOJI JOJ JE SLEDIO SRCE Mala Ana se igala u parku kada je nepoznati muškarac strpao u kombi! Čula je kako zapomaže, ali je bilo kasno! (VIDEO)

Ako dođes u 5.50 sati – već je kasno – ne stigneš ništa, presvlačenje, kafa itd. U 6.01 mašine zuje kao da je 10 sati.

8.55 - 9.00 peru se ruke. 9.00 - 09.10 doručak. Vreme za doručak pada na teret poslodavca.

11.55 peru se ruke.

Od 12 do 12.30 je ručak (tih pola sata odrađujemo).

U toku rada nekada nema vremena ni vodu da piješ, a ako hoćeš u toalet zoveš brigadira da te zameni (nije ograničeno koliko puta).

Ko na takvu i sličnu disciplinu ne želi da se navikne, neka ostane ovde. Uslovi rada su ekstra, ista temperatura i leti i zimi. Prekovremeni se plaća i par dana pre se najavi i nije obavezan, samo ono iz ugovora.

Kad se radi, radi se, a kad odeš kući niko te u vezi sa poslom ne uznemirava”, objasnio je mladić u jednoj internet prepisci.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Budjoni
  03/10/2019 - 10:22
  "Rad oslobađa" (Arbeit mach frei) samo se sada u Nemačkoj plaća !
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi