Uprava
Tanjug/Dragan Kujundžić
Uprava

Tanjug/Dragan Kujundžić

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

* POKS izneo svoj predlog

* Novi zakon mnogima bi doneo velike olakšice

* Građanima sa nižim primanjima bilo bi rešeno egzistencijalno pitanje

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) će predložiti izmenu zakona u Narodnoj skupštini, po uzoru na tzv. Putinov zakon u Rusiji, kojim će se zabraniti naplata dugova za komunalije, socijalno ugroženima građanima, preko sudskih izvršitelja.

- Izvršiteljima ćemo zakonom zabraniti da dugove naplaćuju preko nekretnine koja je jedino prebivalište za dužnika i njegovu porodicu. Dodatno tražimo i da im se zabrani da izvršavaju naplatu dugova od građana koji imaju primanja manja od 50 hiljada dinara, odnosno 100 hiljada mesečno kumulativno kao domaćinstvo. Građanima se mora pružiti šansa da svoje dugove vrate na vreme i bez previsokih kamata koje im često ugrožavaju samu egzistenciju - poručio je narodni poslanik i predsednik POKS Žika Gojković.

Pročitajte još:

 

POKS se zalaže za uvođenje ekonomskog sistema po uzoru na onaj iz vremena Kraljevine Srbije, kada su svi poreski obveznici, na čelu sa srpskim kraljem, bili tretirani jednako i kada je država svakom građaninu davala šansu da po fer uslovima otplati svoje dugove pošteno i u skladu sa mogućnostima.

Žika Gojković

POKS

Žika Gojković, Foto: POKS

Bonus video

Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista

 

Komentari (2)

Dragan

06.08.2019 08:51

U normalnom svetu vlasnik nekretnine nikako ne moze da bude socijalni slucaj

bogi

07.08.2019 00:07

@Dragan - Unormalnom svetu vlast nije /kao Miloševićeva/rasprodavala sirotinji dobijene stanove od države za tepsiju ribe.<<svi novopečeni vlasnici stanova MORAJU da plaćaju dažbine kao sav normalan svet.