Vakcinacija, Beograd
Grad Beograd
Vakcinacija, Beograd

Grad Beograd

Vakcinacija, Beograd, Foto: Grad Beograd

U Srbiji je, prema najnovijim podacima Vlade, izvršeno 1.230.836 vakcinacija protiv korona virusa i 428.202 revakcinacije

Prema broju vakcinacija na milion stanovnika, Srbija je druga u Evropi, posle Velike Britanije, a prema broju revakcinacija na milion stanovnika naša zemlja je prva u Evropi. Posle Srbije su Malta i Danska.

U svetu je Srbija na 6. mestu po broju vakcinacija na milion stanovnika, posle Izraela, Sejšela, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Velike Britanije i SAD.

Kada je reč o broju revakcinacija na milion stanovnika, Srbija je prva u Evropi, a slede Malta, Danska i Island. Prema broju revakcinacija na milion stanovnika u svetu, Srbija je treća, posle Izraela i Sejšela, a posle Srbije su SAD i Malta.

Srbija je ubedljivo prva u regionu po broju vakcinacija na milion stanovnika, a slede Rumunija, Slovenija, Mađarska, Hrvatska, Bugarska i Albanija.

Srbija je na prvom mestu u regionu i prema broju revakcinacija na milion stanovnika, a slede Rumunija, Slovenija, Mađarska, Hrvatska, Bugarska i Albanija.

Prema ukupnom broju vakcinacija i revakcinacija, Srbija je druga u regionu, posle Rumunije.

Pročitajte i: