Mrtvi u Bruklinu
Printscreen / Twitter
Mrtvi u Bruklinu, Foto: Printscreen / Twitter

Donald Tramp je savetovao Amerikance da ostanu u domovima, međutim, tamošnji narod se ne pridržava toga, a svemu svedoči snimak iz Bruklina.

Zbog toga što nisu preduzete hitne i rigorozne mere kao što je slučaj kod nas, snimak ispred bolnice u Bruklinu u najmanju ruku je jeziv.

Čovek koji je snimao kako se tela preminulih od koronavirusa prenose u hladnjaču, upozoravao je sunarodnike da se hitno smeste u domove, istakavši da to i njih čeka ukoliko se ne budu organizovali i poslušali naredbe.

- Molim vas, shvatite ozbiljno! Ovo je nije šala, stavljaju tela u kamion. Ovo je bolnica u Bruklinu. Molim vas ostanite u kućama, molite se za ljude, molim vas. Ovo je stvarno, ne shvatate ozbiljno, ovo i vas čeka ako se ne smirite i ostanete u kući. Teško mi je da gledam ovo, ruka mi se trese dok snimam. Stavljaju ljude u hladnjaču, pobogu! Bože pomozi nam! Ovo se sada dešava, usred Bruklina, bukvalno sada!

Njujork je jedno od mnogih žarišta u SAD, u Central Parku se otvaraju posebne pokretne bolnice, dok taj grad broji preko 1.000 mrtvih do sad, a procenjuje se da će u jednom momentu taj broj u čitavoj zemlji dostići šest cifara.

Njujork, Foto: Privatna arhiva

SAD su zakasnile, Njujork je zakasnio, Italija, Španija... A sada se vodi borba u kojoj je svaki sekund bitniji nego ikada ranije.

Njujork, Foto: EPA

Srbija je preduzela mere koje će nesumnjivo spasiti hiljade života, a da se ovakve stvari ne događaju i pod našim nebom - ostanite kod kuće.

Budite odgovorni prema sebi, onima koje volite, ali i drugima.