OD SADA NOVA BESPLATNA USLUGA! Srbija je na nju čekala 15 godina! Građani će moći da odahnu

Od 1. oktobra počinje primena Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći!

Bolnica, čekaonica, lekar
Bolnica, čekaonica, lekar, Foto: Tanjug

Od 1. oktobra počinje primena Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći, na koji je Srbija čekala gotovo 15 godina, a koji će svim građanima omogućiti jednak pristup pravdi, najavila je danas ministarka pravde Nela Kuburović.

Kuburović je za televiziju Pink istakla da je dosta toga urađeno kako bi sve bilo spremno za početak primene Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći.

TREĆI VINSKI MARATON NA PALIĆU! Prijavljeno više od 1.000 trkača, evo koji je uslov za učešće na takmičenju

Ona je dodala da će od 1. oktobra mogućnost pravne pomoći imati lica koja su socijalno ugrožena, korisnici socijalne pomoći i dečijeg dodatka, lica koja bi se angažovanjem advokata i plaćanjem sudskih postupaka našla u toj situaciji i ranjive grupe.

Besplatno je! Posle najavljenog povećanja penzija, stigla nova radosna vest!

AUTOR: Alo.rs/I.L. DATUM I VREME: 19.09.2019. 14:06 Putovanja se organizuju 27. i 28. septembra! Penzioneri, Foto: Alo!/Vladimir Marković Opština Voždovac pozvala je danas penzionere da se prijave za besplatne izlete po jugoistočnoj Srbiji, koji će biti organizovani sledećeg vikenda. Opština u petak, 27.

 - Bitno je da se omogući pristup pravdi građanima, da oni koji do sada nisu bili u mogućnosti da ostvare svoje pravo to sada mogu. Bitno je i da imamo državu koja je finansijski stabilna i koja može da obezbedi takva novčana sredstva, to nisu mali iznosi - rekla je Kuburović.

RTS OBJAVIO RANO JUTROS! Ne idite nikako Ibarskom magistralom! Pojavilo se čudovište od 1.600 tona, vozači u panici

Ona je dodala da korisnici neće plaćati naknadu za advokate, već da će one biti plaćane iz republičkog budžeta i budžeta lokalnih samouprava, koje su prve kontakt tačke i gde će građani podnositi zahtev za besplatnu pravnu pomoć.

Lokalne samouprave će, potom, građane upućivati na pružaoce besplatne pravne pomoći, koji su u najčešćim situacijama advokati.

 Bonus video: Ana Brnabić o upadu u Rektorat

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi