apoteka, lek, prodaja
Tanjug/Dragan Kujundžić
apoteka, lek, prodaja

Tanjug/Dragan Kujundžić

apoteka, lek, prodaja, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Osim prodaje u apotekama, brojni su i portali preko kojih mogu da se poruče razni proizvodi da bi polni organ bio čvrst kao stena. Tako je na crnom tržištu pravi hit „kamagra“ u obliku tableta, šumećih tableta, gelova, čak i bombona. Taj preparat nije registrovan kod srpske Agencije za lekove i medicinska sredstva i zato ga nema u legalnoj prodaji. Osim „kamagre“, na crno se valjaju i indijska i kineska kopija „vijagre“ i „cijalisa“, ali i „kobra“, „tadavar“, „vimax“, „vikalis“, „sextreme“, „max man“, „titan gel“, „big penis“, i mnogi drugi preparati sa najrazličitijim nazivima. Koštaju, naravno, daleko manje nego proizvodi u legalnoj prodaji.

Sve više mladih muškaraca ima problem s potencijom

shutterstock

Sve više mladih muškaraca ima problem s potencijom, Foto: shutterstock

 

500.000

kutija preparata za potenciju godišnje se proda u srpskim apotekama

 - Što se dostave tiče, odmah da vam kažem da je diskrecija zagarantovana 100 odsto. Ništa vi ne brinite, pošiljka je u neprepoznatljivom pakovanju. Upakovana je u više slojeva neprovidne ambalaže, tako da ni kurir ne zna šta vam dostavlja. Cene su od 1.000 do 5.000 dinara, u zavisnosti od proizvoda, pakovanja, kao i broja kutija koje se poručuju. To su zaista pristojne cene. Od toga stvarno ne može niže. I da znate da sve deluje i kod mladih i kod starih, pa izvolite - kazao nam je prodavac kad smo ga pozvali na broj koji je ostavio na sajtu.

Petar R. (27) kaže da već duže vreme na taj način poručuje preparate za potenciju.

- Zakazao mi je nekoliko puta i uopšte mi nije bilo prijatno. Zato više ništa ne prepuštam slučaju. Kupujem „kamagru“ već duže vreme. Porudžbina mi stiže na kućnu adresu, niti se vidi, niti zna šta je, što mi je bitno. Iskreno, sramota me je da uđem u apoteku i kupim nešto za potenciju, zato sam se odlučio za ovu varijantu - navodi za naš list Petar.

Tvrdio da je viski, a švercovao tablete za muškost

- Da vlada pomama za proizvodima za potenciju, ukazuju i carinske zaplene, u kojima su upravo preparati za muškost veoma zastupljeni - Prema podacima Uprave carina, samo tokom prošle godine zaplenjeno je više od 3.000 kesica, tableta i teglica „cijalisa“, „kamagre“, „vijagre“ i drugih preparata, kao i više od pet kilograma različitih vrsta turskog meda za potenciju.

- Poslednji slučaj zabeležen je početkom decembra na Horgošu, kada je zaplenjeno 50 kutija sa 350 kesica „kamagre“. Otkriveni su u paketu uvijenom u ukrasnoj foliji, a putnik koji je pokušao da ih prokrijumčari tvrdio je da je reč o viskiju koji nosi na poklon.

 Jovan Marić, naš najpoznatiji seksolog i psihijatar, ističe za „Alo!“ da sve veći broj muškaraca ima probleme s potencijom, kao i da je sve više mlađanih momaka koji posežu za tabletama i preparatima da bi im „ponos“ bio čvrst.

Marić: Gricnem i ja ponekad

- Jedino što je delotvorno, a to vam govorim iz svog ličnog iskustva, jer sam čovek u godinama i ponekad nešto gricnem, a i po rečima kolega i mnogih drugih osoba, jesu „vijagra“ i „cijalis“ - kaže za „Alo!“ psihijatar i seksolog Jovan Marić.

 - Tablete i preparate za potenciju uzimaju ne samo stariji ljudi od 60-70 godina već i mladići od 25 i 30 godina, čak i mlađi, naročito oni kojima je prvi put. Onda ti mladići zbog napetosti, anksioznosti kako će se pokazati, šta će partnerka zaključiti o polnom organu, da li je dovoljne veličine, da li lepo izgleda, a partnerka može netaktičnošću da frustrira, gricnu tabletu da se osiguraju, da ne bude neprijatnih iznenađenja - navodi Marić.

Jovan Marić

ALO foto Dejan Briza

Jovan Marić , Foto: ALO foto Dejan Briza

Čokolada s travom uspaljenog jarca

Na tržištu se pojavila i čokolada za muškarce, ali i za dame, koja podstiče rasplamsavanje strasti. Da bi seksualni život bio sjajan, potrebno je samo 1.000 dinara za pakovanje od 12 čokoladica od 25 grama ili 200 dinara za jednu čokoladicu. Međutim, onima koji su je već koristili izgleda se toliko osladila, da je više nema na lageru. Inače, ove čokoladice sadrže, kako se navodi, i „travu uspaljenog jarca“, a proizvode se u Kini.