Letovanje plaža
Mitar Mitrović
Letovanje plaža

Mitar Mitrović

Letovanje plaža, Foto: Mitar Mitrović

Letnja turistička sezona tek što se završila, a mnoge domaće agencije već nude aranžmane za letovanje u junu 2020. Reč je o ponudama koje se odnose na hotelski smeštaj u Grčkoj, a kako za „Alo!“ objašnjavaju u jednoj turističkoj agenciji u pitanju su objekti u koje je prethodnih godina goste dovodio propali britanski turoperator „Tomas Kuk“. Upravo u njima, oni koji letovanje planiraju dosta ranije, sada mogu sada da rezervišu deset polupansiona za samo 250 evra, što je u tek završenoj sezoni bilo nezamislivo.

- Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane! Očigledno je da su grčki hotelijeri nakon propasti čuvene turističke agencije u panici, budući da su kao nikad pre već u oktobru ponudili „first minute“ popuste za narednu letnju sezonu. Pre svega, radi se o hotelskom smeštaju na Halkidikiju i Olimpijskoj regiji sa popustom koji ide i do 60 odsto - kažu za „Alo!“ u jednoj turističkoj agenciji.
Interesovanje za letovanje u Grčkoj za narednu godinu je, prema rečima naših sagovornika, ogromno, pa su neki od aranžmana već planuli, a uveliko se primaju i predrezervacije.

Hvar, Paklena ostrva

Youtube/Printscreen

Hvar, Paklena ostrva, Foto: Youtube/Printscreen

- Iako ne pamtimo da su ikada „first minute“ ponude za Grčku bile povoljnije, sigurni smo da će čitava naredna sezona u Grčkoj biti jeftinija od ove tek završene. Ipak, oni koji svake godine letuju u ovoj zemlji najbolje bi bilo da ne oklevaju dugo s rezervacijom aranžmana, jer kako stvari stoje, pitanje je da li će nešto od primamljivih ponuda ostati i do Sajam turizma - objašnjavaju u agenciji.

Pročitajte još:

 

Grci na velikim mukama

- Nakon što je proglašen krah britanske putničke kompanije „Tomas Kuk“, grčki turizam će, prema procenama stručnjaka, izgubiti gotovo 500 miliona evra.

- Aerodromi u Grčkoj zabeležili su pad broja dolazaka aviona, a naročito oni na Kritu.

- Grčki hotelijeri zabeležili su pad prometa 16 odsto, a oni koji rade čitave godine imaju manju zauzetost soba od 24 odsto.

- Najveći manjak turista, prema pisanjima grčkih medija, bio je s britanskog tržišta.

- Uprkos tome što su Grci verovali da će to nadoknaditi gostima iz Poljske i Rumunije, to se nije dogodilo.

Bonus video

VUČIĆ ZA ALO RS! Odlazim sa čela stranke!