Sve obavili kako  Bog zapoveda
Promo
Sve obavili kako  Bog zapoveda
Sve obavili kako Bog zapoveda, Foto: Promo

 

Uprkos pogoršanoj bezbednosnoj situaciji u gradu Bangiju, gde je razmeštena Srpska vojna bolnica nivoa 2, u kojoj je dokor glavni internista i načelnik stacionara, Pilčević je uspeo da obezbedi žito i vino, a ikonu, sveću, tamjan i kadionicu poneo je iz Srbije.


- Koliko god da mi nedostaju porodica, kumovi i prijatlji, srećan sam što sam imao privilegiju da sa novim prijateljima, kolegama i braćom, ljudima s kojima delim sav rizik misije, podelim i slavsku radost. Ako su naši stari slavili tokom rata, u rovovima i izgnanstvu, mogu i ja ovde, jer je slava u srcu i tamo gde su Srbi. Ovi ljudi će biti uvek moji gosti, i kada budem slavio u svom domu.

Dejan Pilčević, lekar, vojnik i vernik
Dejan Pilčević, lekar, vojnik i vernik, Foto: Promo

 

Ovakva slava se ne zaboravlja, oko vas pucaju, a vi režete slavski kolač i pevate tropar svecu. Velika je čast u uniformi Vojske Srbije, na drugom kontinentu, slaviti krsno ime s ljudima s kojima delim dobro i zlo tokom šestomesečne mirovne misije - izjavio je za naš list doktor Dejan Pilčević, koji je, inače, asistent na predmetu interne medicine Medicinskog fakulteta VMA i načelnik odeljenja peritoneumske dijalize na Klinici za nefrologiju Vojnomedicinske akademije.