Niš
Youtube/Printscreen
Niš

Youtube/Printscreen

Niš, Foto: Youtube/Printscreen

Naime, kako piše iznad objavljene fotografije, turisti iz Slovačke koji su došli u Niš da posete spomen-park Bubanj, šokirani ružnim prizorom, uzeli su džakove i sakupljali smeće - piše na objavi Fejsbuk stranice "Neverovali ILI DA".

Postupak slovačkih turista trebao bi svima da nam bude primer kako da se ophodimo prema svom okruženju, životnom prostoru, i eko sistemu. Ukoliko ne stanemo na put zagađenju i sejanju smeća po putu i prirodi, jednog dana nas može skupo koštati.

Treba napomenuti da posebnu privrženost očuvanju životne sredine neguju narodi Skandinavije i Dalekog istoka, čiji kulturološki domet u tom smislu još uvek nismo dostigli, a možda ćemo jednog dana u budućnosti, nadamo se.

 

 

Komentari (2)

OvoOno

29.01.2020 16:29

A sta su turisti iz Slovacke ocekivali u Nisu da vide , ciste i sredjene ulice , parkove bez smeca , civilizovano ponasanje ? Pa previse su ocekivali , ako svrate u park za tri dana opet mogu skupljati smece , juznine sve tuznije , mada seobom juznjaka na sever sada i sever postaje tuzan

Sojka

30.01.2020 23:19

Kada bi svako naučio decu da se đubre baca u kante predviđene za to, ne bi bilo potrebe za javnom sramotom. A ovo je naša sramota. Na žalost. I nema veze da li je sa juga ili severa.Svi smo mi potomci seljaka, gradovi su kasnije iznikli. Ima veze sa seljacizmom, kao karakternom osobinom.