Knez Mihailova
Alo!/ Dejan Briza
Knez Mihailova

Alo!/ Dejan Briza

Knez Mihailova, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Toplo vreme sa temperaturama iznad proseka za ovo doba godine zadržaće se delimično i tokom predstojećeg vikenda, ali će u pojedinim delovima zemlje biti oblačno, sa mogućim padavinama. Početkom sledeće nedelje živa će dostići čak 21 stepen, a nakon toga očekuje nas oblačno vreme sa kišom i za koji stepen niže temperature, kaže meteorolog "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić.

Pročitajte još:

 

Do kraja dana zadržaće se sunčano vreme u celoj zemlji bez oblaka i imaćemo maksimalnu temperaturu do 19 stepeni.

- Poslednjeg radnog dana u nedelji zadržaće se relativno toplo vreme. Temperature će biti koji stepen niže u odnosu na danas, u celoj Srbiji. Pre podne biće pretežno sunčano, a zatim sledi povećanje oblačnosti. Krajem dana biće uslova u nekim predelima za slabu kišu. Maksimalna temperatura od 12 do 18 stepeni, u Beogradu do 15 stepeni - kaže Đurić.

- U subotu u celoj zemlji biće promenljivo oblačno i hladnije, na severu i istoku će biti suvo, a u ostatku zemlje ponegde slaba kiša u planinskim predelima se očekuje slab sneg, maksimalna temperatura od 8 do 12 stepeni - najavio je Đorđe Đurić meteorolog.

Knez Mihailova

Alo!/ Masanori Jošida

Knez Mihailova, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

On dodaje da nas u nedelju ponovo očekuju sunčani intervali sa temeperaturom do 14 stepeni.

- U ponedeljak sunčano i veoma toplo, maksimalna temperatura i do 20 stepeni, a ponegde može dostići i 21 podeljak. Nakon sunčanog dana, tokom večeri sledi prolazno oblačenje sa kišom i grmljavinom - kaže Đorđe Đurić.

Nakon toplog ponedeljka, za utorak se predviđaju padavine.

- U utorak pre podne biće oblačno sa kišom dok će na višim planinama padati sneg, posle podne doći će do razvedravanja. Maksimalna temperatura od 12 do 16 stepeni - kaže meteorolog Đurić.

Prema Đurićevim rečima, u sredu nam stiže novo oblačenje sa kišom i pljuskovima, uz pojačenje jugostičnog vetra, a u nastavku sedmice biće uslova za kišu.

- U prvim danima marta temperatura će biti iznad proseka za ovo doba godine, čak i u danima sa nižim temperaturama biće vraćene na prosečne vrednosti, neće biti uslova za jače zahlađenje - objašnjava Đurić i dodaje da prosečna temperatura za početak marta iznosi 10 stepeni.

Mart se smatra jednim od meseci za koji je najnezahvalnije davati prognozu.

- I pored prolećnih temperatura ne treba u potpunosti otpisati zimu zbog "Baba Marte" koja nas može iznenaditi, jer smo prošle godine oko 19. marta imali zahlađenje sa snegom. Inače mart je mesec, gde jedan dan imamo prolećne temperature, a drugi dan zimske - zaključio je meteorolog Đorđe Đurič.