Beograd sneg
Alo!/Nenad Vujanović
Beograd sneg

Alo!/Nenad Vujanović

Ilustracija: Alo!/Nenad Vujanović

Tokom dana očekuje se prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. U toku večeri i noći sa jugozapada se očekuje novo naoblačenje sa kišom, na planinama sa snegom, a ponegde će kiša lediti pri tlu. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar. Minimalna temperatura od -1 do 2°C, maksimalna dnevna od 2 do 6°C.

U Beogradu u ponedeljak u toku jutra biće oblačno i hladno sa susnežicom i snegom. Tokom dana očekuje se prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. U toku večeri i noći očekuje se novo naoblačenje sa kišom. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar. Minimalna temperatura 1°C, maksimalna dnevna 4°C.

U Srbiji u utorak oblačno sa kišom. Kiša se očekuje i na svim planinama. Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, u košavskom području sa olujnim udarima, a na jugu Banata sa udarima i preko 100 km/h. Maksimalna temperatura od 4 do 8°C. U sredu oblačno sa kišom, a na višim planinama sa snegom. Maksimalna temperatura od 5 do 9°C. U četvrtak i petak oblačno i uglavnom suvo, maksimalna temperatutura od 6 do 10°C.

U Beogradu u utorak i sredu oblačno i veoma hladno sa kišom. Maksimalna temperatura do 6°C. U utorak će duvati jaka i olujna košava. U četvrtak i petak suvo i malo toplije, maksimalna temperatura do 9°C.

Pročitajte još:

U ponedeljak će oblačno sa kišom, susnežicom i snegom biti na jugoistoku Evrope i u oblasti Crnog mora, dok se pljuskovi sa grmljavinom očekuju na Mediteranu. U ostalim predelima biće uglavnom suvo. Najhladnije će biti na severu i istoku Evrope, temperaturom oko 0°C, a najtoplije na jugu Grčke sa temperaturom i preko 20°C.

Očekuju se nepovolјne biometeorološke prilike naročito za astmatičare i osobe sa kardiovaskularnim obolјenjima. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu bolova u mišićima, glavobolјe i pospanosti. Oprez se savetuje svim učesnicima u saobraćaju.