Nevreme u Pančevu
Alo!
Nevreme u Pančevu

Alo!

Ako ste se nakon sunčanog i toplog vikenda, koji su mnogi iskoristili za odlazak na omiljena izletišta, ponadali da nam je konačno leto na pragu, prevarili ste se. Naime, ove nedelje opet treba da pripremimo kišobrane, ali i nešto topliju garderobu, pošto će sa kišom uslediti i ponovni pad temperature, koji će potrajati narednih sedam do deset dana.

Kiša

Alo!

 

 

- Pod uticajem smo ciklona koji dolazi iz pravca Tirenskog mora i sa sobom sa juga donosi oblake i dotok vlažne vazdušne mase, te u nekim krajevima zemlje pada lagana kiša - ističe meteorolog Đorđe Đurić.

Temperatura je u blagom padu, a do kraja dana mogući su pljuskovi sa grmljavinom, koji će biti manjeg obima i lokalnog karaktera.

Nevreme, oluja, grom, grmljavina

Alo!/Privatna Arhiva/Dragan Džod

Nevreme, oluja, grom, grmljavina, Foto: Alo!/Privatna Arhiva/Dragan Džod

Upozorenje RHMZ-a

U Srbiji se zadrzava nestabilno vreme sa cestom pojavom pljuskova i grmljavina, danas i sutra uglavnom na severu i istoku zemlje i s količinom padavina i preko 20 l/m2 za tri sata, uz mogućnost kratkotrajnih vremenskih nepogoda, objavio je RHMZ.

Meteorolozi prognoziraju promenljivo oblačno, toplo i nestabilno vreme, mestimično s kišom i pljuskovima s grmljavinom, uglavnom posle podne i uveče, intenzivnijim na severu zemlje gde su ponegde moguće i kratkotrajne vremenske nepogode.

Hitna pomoć

Alo!/ Masanori Jošida

 

 

Naredna dva dana vreme u većem delu zemlje biće manje-više slično. Maksimalna temperatura će se u utorak i sredu kretati od 22 stepena na zapadu do 29 na jugoistoku zemlje. U Beogradu oba dana oko 25.

- Jutro i prepodne biće suvo, dok su tokom dana mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Dan će biti sparan i relativno topao - kaže Đurić.

Od četvrtka pad temperature

Kraj sparnom vremenu doći će u četvrtak, kada će sa severozapada stići sveža vazdušna masa koja će doneti promenljivo vreme. Temperatura će se tada kretati od 12 do 16 stepeni.

Pad temperature nastaviće se i krajem vikenda. Petak će biti najsvežiji dan, temperature će se kretati od 14 do 22 stepena, a kišovito će biti i u subotu.

- Krajem vikenda očekuje nas nešto toplije vreme, sa mogućim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Temperature će narednih dana biti nešto ispod proseka za ovo doba godine - zaključuje za "Blic" Đorđe Đurić.