Zemljotres
https://www.emsc-csem.org/
Zemljotres

https://www.emsc-csem.org/

Zemljotres, Foto: https://www.emsc-csem.org/

Zemljotres koji je jutros pogodio Albaniju, a koji se snažno osetio i u Crnoj Gori i celom regionu, jedan je od najjačih instrumentalno registrovanih pored onog iz 1979. godine, izjavila je načelnica u Zavodu za seizmologiju Jadranka Mihaljević - prenosi RTVCG.

Kako se na svetskoj mapi potresa može videti velika crvena tačka stoji nad teritorijom Balkana i označava veliki broj snažnih potresa u prethodnih 24 sata, a jaki zemljotresi zabeleženi su i u poslednjih sat vremena.

EMSC je javio da je danas u 10 i 19 sati jak potres zatresao BiH. Prema prvim informacijama potres je bio jačine 5.2 po Rihteru.

Podsetimo, najmanje sedam osoba je poginulo u snažnom zemljotresu, jačine 6,4 jedinice po Rihteru koji je jutros u 3.54 pogodio neposrednu okolinu albanskog grada Drača, a osetio se u celom regionu.

Više od 300 povređenih. Ubrzo potom usledio je još jedan snažan zemljotres jačine 6,5 stepeni. Spasilačke službe su primile oko 400 poziva sa molbom za pomoć, navodi albanski list.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je saučešće premijeru Republike Albanije Iliru Meti, predsedniku Ediju Rami i porodicama poginulih u jakom zemljotresu koji je jutros pogodio tu zemlju.

- Saučešće predsedniku i premijeru Republike Albanije Iliru Meti i Edi Rama povodom snažnog zemljotresa koji je pogodio ovu zemlju. Sa tugom gledamo slike razaranja u Draču i drugim mestima u Albaniji. Porodicama poginulih upućujem iskreno saučešće - napisao je Vučić na Tviteru.