kiša. pljusak, grad
Alo!
kiša. pljusak, grad

Alo!

kiša. pljusak, grad, Foto: Alo!

Najniža temperatura od 16 do 21, a najviša od 25 do 30 stepeni. U Beogradu će biti promenljivo oblačno i malo svežije, ujutro kiša i pljusak sa grmljavinom. Tokom dana suvo. Vetar slab do umeren, severozapadni.

Najniža temperatura oko 19, a najviša oko 28 stepeni. U toku noći jače naoblačenje sa kišom. Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, biće promenljivo oblačno i sveže, mestimično s kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

U sredu, 10. juna, na jugozapadu, jugu i jugoistoku lokalno se očekuju obilne padavine. Najviša dnevna temperatura u većini mesta od 23 do 27 stepeni.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Dejan (@dejanlazicns) on Jul 7, 2019 at 8:56am PDT

 

Nevreme, praćeno kišom, vetrom i grmljavinom, pogodilo je sinoć pojedine krajeve Srbije.

U Novom Sadu vetar je lomio drveće, u Beogradu je padao jak pljusak, skoro cela Loznica ostala je bez struje, a u Šapcu se srušio deo fasade zgrade, ali nema povređenih, prenose mediji. U Šapcu je, ipak, pričinjena značajna materijalna šteta, a vetar je kidao drveće, navodi Pink.

Šabac

Alo.rs

 

U Novom Sadu pojedini putevi i saobraćajnice bili su zakrčeni zbog padanja grada, dok su delovi grada i prigradskih naselja ostali bez struje. Mediji prenose da je u Novom Sadu padao grad veličine lešnika, a fotografije koje su Novosađani podelili na društvenim mrežama, pokazuju da se od jačine kiše skoro ništa nije videlo.

Novosađani su na društvene mreže postavljali fotografije i video-snimke nevremena, na kojima se vidi da je vetar gurao kontejnere, savijao granje i lomio inventar u baštama kafica, prenosi RTS.

Zbog jake oluje odložen je početak poslednje večeri festivala "Egzit". Portal 021 prenosi, pozivajući se na navode građane, da je sa zgrade Agrovojvodine na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara otpao deo limenog krova, a da je u Futogu oluja polomila i betonsku banderu u Omladinskoj ulici, zbog čega je taj deo ostao bez struje.

Nevreme, Sremska Mitrovica

Alo.rs

 

Oluja je u Novom Sadu i okolini pričinila veliku štetu i oborila drveće u svim delovima grada - od Novog naselja i Satelita, preko Limana i Štranda, gde su se posetioci plaže razbežali ili sakrili ispod Mosta slobode, do svih okolnih prigradskih naselja. Drveće je padalo svuda po gradu, kao i granje, a više automobila je oštećeno, dodaje portal.

Iz Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Novog Sada poručili su da se nakon vremenske nepogode koja je danas popodne pogodila područje grada i prigradskih naselja, stanje na ulicama stabilizuje. Jako nevreme praćeno olujnim vetrom i gradom pogodilo je oko 17.30 časova i Beočin.

Nevreme, Evrope

Youtube Printscreen

 

Kako prenosi RTV, tom prilikom vetar je oborio drvo u ulici Stojana Vukosavljevića. Grane su pokidale strujne kablove na banderi tako da je deo Beočin sela bez elektricne energije. U pojedinim delovima Vojvodine padao je grad velicine oraha.

Osveženje je stiglo i u Beograd, gde je kiša, pracena jakim vetrom i grmljavinom, pocela da pada oko 18.45. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao da sve gradske službe ostaju u pripravnosti i tokom noci zbog padavina na teritoriji Grada Beograda.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je da je olujni vetar oborio mnoga stabla na državnim i lokalnim putevima i poručilo da su njihove ekipe na terenu, da raščišćavaju sve putne pravce i da će biti angažovani sve do normalizacije saobraćaja na svim putnim pravcima.

PROGNOZA ZA LETO

JUL

Jul

Accuweather

Jul, Foto: Accuweather

 

AVGUST

 

Avgust

accuweather

Avgust, Foto: accuweather

 

 

 

 

PROČITAJTE JOŠ: