Spomenik violinista
Rina
Spomenik violinista

Rina

Foto: Rina

„U centru sela podignuta je letnja pozornica i postament u čast violinistima koji će se ovde svake godine okupljati i deliti megdan. Skluptura je delo akademskog vajara Bojana Grujić reprezentativca Srbije u vajarstvu, visoka je preko dva ipo metra i izrađena je u drvetu " kazao je predsednik Saborskog odbora Dejan Kovačević.

Inače u subotu 15. Avgusta u centru sela oglasiće se violine koje će osvirati himnu Sabora ,,svilen konac". Program će biti maksimalno redukovan uz poštovanje svih pravila bezbednosti zbog pandemije virusa.

Pročitajte:

 ,,Na letnjoj pozornici pojaviće se prva violina Srbije Momir Jovanović kao i vrsni umetnik Branko Ristić koji muziciranje na ovom istrumentu predaje na prestižnom univerzitetu u Britaniji. Otpevaće se dve pesme koje su u međuvremenu na izvestan način proglašene himnom u izvođenju Nemanje Kujundzić i Aleksandre Ristanović. Za kraj kratkog dvadesetminutnog programa odigraće se ,,kolo na distanci" koje će izvesti kud FRA a zamišljeno je da se igrači tog kud-a drže za odvezan pojas što im daje distance od skoro dva metra" kaže autor Sabora Gvozden Nikolić.

 Organizatori kažu da će se ovogodišnje simbolično obeležavanje Sabora održati bez publike a saborašima je poslata poruka ,,vidimo se naredne godine u punom sastavu".

Inače Sabor violinista Sbije za kratko vreme postao je prepoznatiljva manifestacija koja je okupila preko 50.000 ljudi. Na par kilometara gradi se i aerodrom za male letelice u Galopvićima, pa žće posetioci na sledeći Sabor violinista moći stizati i avionom.

Preporučujemo: