Kopaonik sneg skijanje
Tanjug/Dušan Aničić
Kopaonik sneg skijanje

Tanjug/Dušan Aničić

Kopaonik sneg skijanje, Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Iako se od broja novozaraženih i preminulih svakog dana ledi krv u žilama, strah od zaraze kod kupoholičara i skijaša očito je u drugom planu. 

- Situacija sa koronavirusom je složena i ozbiljna. Nije nam trebao „Crni petak“. Posle njega prvi put imamo da je udeo zaraženih žena skoro 60 odsto. Rast broja zaraženih je posledica kupoholičarstva - naglasio je Gojković.

S druge strane, na Kopaoniku je zvanično počela sezona skijanja. Iako iz „Skijališta Srbije“ nisu zvanično najavili, ovogodišnja manifestacija „Ski opening“ na Kopaoniku je počela 3. decembra.

S obzirom da prirodnog snega na Kopaoniku nema, još od početka nedelje sistem za proizvodnju veštačkog snega je konstantno radio, i bilo je jasno da se sprema otvaranje skijaške sezone.

Prvog dana nove sezone skijanje je bilo besplatno. Zbog toga što je u funkciji samo jedna žičara, celog dana su se stvarale gužve u podnožju. A skijaši baš i nisu marili za distancu.

Kako kaže jedan od instruktora skijanja, sve mere se poštuju, a gužva je bila u ranim jutarnjim satima kada su skijaši počeli da stižu.

Jedan od skijaša, koji je juče bio na Kopaoniku, kaže da je veća verovatnoća da se neko zarazi na poslu, školi ili u radnji nego na skijanju.

- Imam masku, imam rukavice, imam skije koje mi prave distancu, ovde sam možda čak i najbezbedniji - kratko je poručio.

PROČITAJTE JOŠ: