Sonja Bogdanović
Privatna arhiva
 Sonja Bogdanović

Privatna arhiva

Sonja Bogdanović, Foto: Privatna arhiva

Sonja Bogdanović (32) bije bitku za život. Reč je o osobi koja je svoju snagu dokazala kada je još davne 1999. godine pobedila Non Hočkin limfom.

Sa 12 godina je, dakle, prvi put obolela, a samo tri godine kasnije dobila je stečenu epilepsiju, izazvanu prethodnim lečenjem. I danas je na postepileptičnoj terapiji.

Pročitajte još:

*Sonji Bogdanović potrebna pomoć za lečenje

*Prvi put se suočila sa bolešću u 12. godini

*Njena borba danas je još važnija zbog njene porodice

 

U 28 godini, dijagnostikovan joj je rak dojke. Ono što je tragične vesti dodatno "začinilo" jeste činjenica da se nedugo pre toga Sonja porodila. Nakon operacije, hemioterapije i zračne terapije, situacija je bila mirna dve godine.

U leto 2018.godine rak dojke je metastazirao na pluća, jetru, rep pankreasa, kosti i mozak. Ovog puta lečenje nije moglo da se sprovede u okviru državnog fonda, jer se lekovi koji su mogli da joj pomognu ne nalaze na listi fonda. Od tada, sve terapije i propratne troškove Sonja plaća privatno.

UPLATI NA RAČUNE:

DINARSKI: 160-547476-52

DEVIZNI EUR: 00-540-0002939.7

IBAN: RS35160005400002939779

SWIFT/BIC: DBDBRSBG 

Za nastavak lečenja je potrebno da se pošalju kalupi sa tumorom u Ameriku na ispitivanje, kako bi dobila informaciju da li za nju postoji neka vrsta imunoterapije, a svakako sledi i nastavak hemioterapije za koji je Sonji potreban novac.

Sonja Bogdanović

Privatna arhiva

Sonja Bogdanović , Foto: Privatna arhiva

Pomozimo Sonji, kako bi što pre mogla da se vrati svojoj porodici i svom životu. Pomoć se može poslati tako što se upiše 684 i pošalje SMS na 3030. Može se pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

BONUS VIDEO: Beograđani otkrili šta rade na plus 40: Muke tek predstoje!