Predsednik Srbije Aleksandar Vučić
Tanjug/Dimitrije Goll

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom nasilnih protesta i blokada puteva i ulica u Srbiji da nasilnici neće proći nekažnjeno i da će nadležni organi reeagovati u skladu sa zakonom.

- Uplašio sam se strašno tih protesta... Četiri meseca su protestovali, pa ništa. Mogu da prostestuju svaki dan, ali ne mogu da krše zakon. Moje je da radim po ceo dan, to je moj posao - rekao je Vučić.

Komentarišući proteste, rekao je da je njegov posao da radi svaki dan, i da se nije uplašio, kako se piše po društvenim mrežama.

- Pošto su rekli da imamo najvišu cenu benzina, a to su rekli Đilasovi mediji, pročitaću koje zemlje imaju veću cenu: Albanija ima značajno niže plate i penzije i ima višu cenu benzina i dizela, Austrija, Belgija, Hrvatska, Kipar, Estonija, Francuska, Nemačka, koja je i dalje član, Češka, Irska, Malta, Crna Gora, Holandija, Slovenija, Španija, Švedska, Švajcarska... Svih 26 zemalja ima višu cenu benzina od Srbije, a oni koji su te laži izmislili naravno da nisu šokirani, a od svih zemalja kojih je 40 i nešto, Srbija ima ubedjivo najnižu cenu električne energije - istakao je predsednik Srbije.

On dodaje da imamo najnižu cenu hleba u Evropi.

- Imamo najnižu cenu struje u celoj Evropi, a 26 zemalja je sa skupljim benzinom od Srbije - rekao je Vučić.

Predsednik je priložio Službeni glasnik gde pokazuje da je Boris Tadić 2009. u jednom danu povećao akcize za 54 odsto.
Takođe, Vučić je rekao da oseća i snosi deo krivice zbog prebijanja čoveka u Borči.

- Sam snosim deo krivice u sebi što sam molio Vladu da pusti sve, deo krivice zbog nasilja koje se nije dogodilo u poslednjih deset godina, ovakvo nasilje na nekim političkim skupovima nismo mogli da vidimo, u poslednjih deset godina. Žalosno je bilo kako su neki pokušali da sakriju činjenice. Dogodilo se brutalno i jezivo prebijanje običnog građanina. A oni su sprečavali ustavom donetu slobodu kretanja - rekao je Vučić.

Kako je rekao, krivo mu je što je rekao da rade šta hoće i to javno.

- Nadležni državni organi će da rade svoj posao u skladu sa zakonom i nikome neće dozvoliti da tuče ljude i maltretira narod. Izubijali ga i oteli mu torbicu. Živ se pojedoh zbog toga. Moj posao je da obezbedim sigurnost u zemlji - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da ne odgovara na pritiske ni Amerikancima, pa neće ni ulici.

- Malinari će da dobiju sve što država može da pomogne i da učini. Na ulici da nešto rešavate, taj film nećete gledati. To ne postoji u Srbiji. Ako sam u stanju da trpim pritiske spolja, neću da dozvolim nikome da na nezakonit način vrši pritiske na rukovodstvo i na zemlju - rekao je Vučić.

Komentari (13)

zagondzija

12.06.2018 12:12

nemas ti sta da trpis za gorivo maslas narod Austrija i Nemačka zadnjih 5 god.uvek imaju manju cenu goriva nego Srbija

ljubica

12.06.2018 12:26

Vucicu ti mozes da stignes do svog radnog mesta ali ja ne mogu zbog blokada saobracajnica. A svako kasnjenje mi se ne placa.

lala linz

12.06.2018 13:34

možda sada Srbija ima nižu cenu benzina i disela,ali zimus je cena disela u Austriji bila 1,05 eura a u Srbiji je bilo 155 dinara.sada je ovde litar disela 1,2 eura.pa ti računaj gos. predsednice.

Kolporter

12.06.2018 17:01

@lala linz - Dizel,losiji nije 1.2e nego 1.39e onaj kao bolji je 1.44e i najskuplji je u svetu, u odnosu na nase i plate ostalih.

golas

12.06.2018 13:46

Protesti jesu presli u opozicione proteste,to je istina,kao sto je istina da je gorivo u Srbiji preskupo i nije opravdanje da je takvu vrstu akcize uvela prosla vlast 2009 godine.Pa ucinite vi nesto dobro za narod pa smanjite akcizu,a samim tim i cenu goriva!!!

Nidza

12.06.2018 14:19

Otporaske politicke blokade pdpomognute Skotom nikada vise Srbija na to nece nasesti.A politicke organizatore bi ja strogo kaznio.Ovako su tadili i u Ukrajni ,pre toga u Srbiji 2000 te isti ovi.

Masa

12.06.2018 14:27

Naravno da svako treba da odgovara za nered.

Dzinic

12.06.2018 14:29

Nasiljem se nikad nista nije resilo, trebaju biti kaznjeni.

bot

12.06.2018 14:44

pravda za Acu

Mladen

12.06.2018 14:48

Nasilje nikad nije rešenje. Postoji način na koji se protestuje ako neko smatra da treba da protestuje.

Marko

12.06.2018 14:49

mogu da demonstriraju svaki dan al ja vlast ne dam....Hahahahaha mnogi su tako govorili pa ih smenise.

Marko

12.06.2018 16:50

Predsednik Vučić je u pravu, povodom nasilnih protesta i blokada puteva i ulica u Srbiji, da nasilnici neće proći nekažnjeno i da će nadležni organi reeagovati u skladu sa zakonom!

Marko

12.06.2018 16:55

Srbija ima ubedjivo najnižu cenu električne energije i imamo najnižu cenu hleba u Evropi kao i najnižu cenu struje u celoj Evropi, a mnogo zemalja ima skuplji benzin od Srbije, tako da su ovi protesti politički konstruisani!