VUČIĆ PORUČIO Snosim deo krivice što sam molio Vladu da ih pusti da protestuju, ali nasilje NEĆEMO DOZVOLITI

- Uplašio sam se strašno tih protesta... Četiri meseca su protestovali, pa ništa. Mogu da prostestuju svaki dan, ali ne mogu da krše zakon. Moje je da radim po ceo dan, to je moj posao - rekao je

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom nasilnih protesta i blokada puteva i ulica u Srbiji da nasilnici neće proći nekažnjeno i da će nadležni organi reeagovati u skladu sa zakonom.

- Uplašio sam se strašno tih protesta... Četiri meseca su protestovali, pa ništa. Mogu da prostestuju svaki dan, ali ne mogu da krše zakon. Moje je da radim po ceo dan, to je moj posao - rekao je Vučić.

NEMAČKI GIGANT STIGAO U SRBIJU Predsednik Vučić prisustvovao otvaranju Lidla

Komentarišući proteste, rekao je da je njegov posao da radi svaki dan, i da se nije uplašio, kako se piše po društvenim mrežama.

- Pošto su rekli da imamo najvišu cenu benzina, a to su rekli Đilasovi mediji, pročitaću koje zemlje imaju veću cenu: Albanija ima značajno niže plate i penzije i ima višu cenu benzina i dizela, Austrija, Belgija, Hrvatska, Kipar, Estonija, Francuska, Nemačka, koja je i dalje član, Češka, Irska, Malta, Crna Gora, Holandija, Slovenija, Španija, Švedska, Švajcarska... Svih 26 zemalja ima višu cenu benzina od Srbije, a oni koji su te laži izmislili naravno da nisu šokirani, a od svih zemalja kojih je 40 i nešto, Srbija ima ubedjivo najnižu cenu električne energije - istakao je predsednik Srbije.

On dodaje da imamo najnižu cenu hleba u Evropi.

- Imamo najnižu cenu struje u celoj Evropi, a 26 zemalja je sa skupljim benzinom od Srbije - rekao je Vučić.

JEREMIĆU, KAKO ĆEŠ SE SAD SPASTI?! Počelo saslušanje u procesu protiv Patrika Hoa, VUK NAREDIO SVOJIMA da naprave HAOS

Predsednik je priložio Službeni glasnik gde pokazuje da je Boris Tadić 2009. u jednom danu povećao akcize za 54 odsto.
Takođe, Vučić je rekao da oseća i snosi deo krivice zbog prebijanja čoveka u Borči.

- Sam snosim deo krivice u sebi što sam molio Vladu da pusti sve, deo krivice zbog nasilja koje se nije dogodilo u poslednjih deset godina, ovakvo nasilje na nekim političkim skupovima nismo mogli da vidimo, u poslednjih deset godina. Žalosno je bilo kako su neki pokušali da sakriju činjenice. Dogodilo se brutalno i jezivo prebijanje običnog građanina. A oni su sprečavali ustavom donetu slobodu kretanja - rekao je Vučić.

Kako je rekao, krivo mu je što je rekao da rade šta hoće i to javno.

- Nadležni državni organi će da rade svoj posao u skladu sa zakonom i nikome neće dozvoliti da tuče ljude i maltretira narod. Izubijali ga i oteli mu torbicu. Živ se pojedoh zbog toga. Moj posao je da obezbedim sigurnost u zemlji - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da ne odgovara na pritiske ni Amerikancima, pa neće ni ulici.

- Malinari će da dobiju sve što država može da pomogne i da učini. Na ulici da nešto rešavate, taj film nećete gledati. To ne postoji u Srbiji. Ako sam u stanju da trpim pritiske spolja, neću da dozvolim nikome da na nezakonit način vrši pritiske na rukovodstvo i na zemlju - rekao je Vučić.

DOKLE VIŠE? HAOS SE NASTAVLJA! Bahati NASILNICI BLOKIRALI Gazelu! Policija REAGOVALA!

Povezane vesti

 • Korisnik: Marko
  12/06/2018 - 16:55
  Srbija ima ubedjivo najnižu cenu električne energije i imamo najnižu cenu hleba u Evropi kao i najnižu cenu struje u celoj Evropi, a mnogo zemalja ima skuplji benzin od Srbije, tako da su ovi protesti politički konstruisani!
 • Korisnik: Marko
  12/06/2018 - 16:50
  Predsednik Vučić je u pravu, povodom nasilnih protesta i blokada puteva i ulica u Srbiji, da nasilnici neće proći nekažnjeno i da će nadležni organi reeagovati u skladu sa zakonom!
 • Korisnik: Marko
  12/06/2018 - 14:49
  mogu da demonstriraju svaki dan al ja vlast ne dam....Hahahahaha mnogi su tako govorili pa ih smenise.
 • Korisnik: Mladen
  12/06/2018 - 14:48
  Nasilje nikad nije rešenje. Postoji način na koji se protestuje ako neko smatra da treba da protestuje.
 • Korisnik: bot
  12/06/2018 - 14:44
  pravda za Acu
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi