Sneg u Beogradu
J.Š.
Sneg u Beogradu

J.Š.

Sneg u Beogradu, Foto: J.Š.

Drastično zahlađenje stiglo je juče u Srbiju, a danas na veliku radost mališana i prvi sneg.

Međutim, od noćas će se trenutna situacija promeniti, jer nas od noćas do srede sneg, ledena kiša, olujni vetar.

Sneg u Beogradu

J.Š.

Sneg u Beogradu, Foto: J.Š.

Večeras i u toku noći na jugu i istoku Srbije u nižim predelima mestimično se očekuje stvaranje snežnog pokrivača visine oko pet centimetara za 12 sati, lokalno i do 10 cm, a na planinama i više, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

Uz ovakve vremenske neprilike, narednih danas se u nekim delovima Srbije očekuje i olujni vetar.

Sneg u Beogradu

J.Š.

Sneg u Beogradu, Foto: J.Š.

U utorak i sredu ujutro i pre podne, u košavskom području i na planinama duvaće jak i olujni južni i jugoistočni vetar, na jugu Banata sa udarima jačim od 24 m/s.

Sneg u Beogradu

J.Š.

Sneg u Beogradu, Foto: J.Š.

Auto-moto savez Srbije (AMS S) upozorio je vozače da budu oprezni za volanom i da sporije voze zbog snega, koji, iako se još ne zadržava na kolovozu, može da izazove proklizavanje vozila, a samim tim utiče i na povećan broj saobraćajnih nezgoda.

Zbog nižih temperatura postoji opasnost od stvaranja slabe poledice, a posebno treba biti oprezan u vožnji na mostovima i nadvožnjacima. Vidljivost je dobra, a saobraćaj je slab, međutim AMSS do večeri očekuje jači saobraćaj.

Pročitajte još:

Na naplatnim stanicama auto-puteva i na putničkim terminalima graničnih prelaza nema dužeg zadržavanja.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

#firstsnow #Vrbas #krovovi #jesen #sneg

A post shared by Lili (@noelalili) on Nov 18, 2018 at 2:02am PST

U Beogradu sutra ujutro i pre podne pretežno oblačno, povremeno sa susnežicom i snegom. Posle podne i uveče kratkotrajno razvedravanje. Vetar uglavnom slab, promenljivog smera.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

?❄? #prvisneg #padaprvisneg #sneg #firstsnow #snowing

A post shared by Jelena Jevtovic (@jelena_kv) on Nov 18, 2018 at 5:21am PST

Najniža temperatura oko 0 C, najviša oko 3 C. U toku noći novo naoblačenje, vetar u skretanju na jugoistočni i u pojačanju.

Iduća sedmica počeće ponovo sa oblacima, mestimično sa kišom, susnežicom i snegom, vetrom, i temperaturama od munus dva do najviše šest stepeni. Od utorka do petka, meteorolozi očekuju umereno do potpuno oblačno vreme, ali i postepen porast temperature, a u nekim krajevima moguća je i kiša.

Pored vremenskih prilika, do sporije vožnje dovode i mnogobrojni radovi i postavljena saobraćajna signalizacija.

U saopštenju AMS S-a se podseća da od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog

vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

U tom periodu, van naseljenog mesta, obavezno je posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja, dok na putničkim terminalima graničnih prelaza u Srbiji trenutno nema zadržavanja dužih od 30 minuta, osim na Horgošu II, prema Mađarskoj, gde se vozila zadržavaju oko sat vremena.

Kako je saopštila Uprava granične policije, na teretnim terminalima čeka se od 60 do 240 minulta - na Horgošu 90 minuta, na Gradini 60 minuta, na Batrovcima 240, na GP Šid 180, kao i na GP Bačka Palanka 180 minuta.

Komentari (2)

zloca

18.11.2018 18:34

Auuu valjda cemo preziveti

ja

18.11.2018 21:29

kelebija,kamioni 7-8 h čekanja