NA OVOME SRBIJI ZAVIDI POLA SVETA Snage NATO pakta nosiće opremu proizvedenu kod nas, sva proizvodnja rasprodata do 2022!

Ugovori samo pljušte

Finska vojska
Finska vojska, Foto: Profimedia

 

Kompanija Tigar iz Pirota saopštila je da će na osnovu novog ugovora sa poljskom firmom Intechplast izvoziti zaštitnu obuću za potrebe NATO alijanse.

Svoje proizvode plasiraće u Nemačku, Poljsku, Irak, Iran, Katar, Tursku i Saudijsku Arabiju,

Generalni direktor kompanije Tigar Vladimir Ilić sastao se u Beogradu sa predstavnicima Intechplasta i ugovorio proizvodnju zaštitnih čizama za tog kupca, posebno izradu vatrogasnih čizama za NATO snage.

 

Za kupca iz Poljske se u Tigrovoj fabrici obuće ručno izradjuju vatrogasne, vatrogasno-šumarske i čizme pod brendom "FHR".

"Od nedavno u Tigrovoj vatrogasnoj čizmi koračaju bezbedno i NATO jedinice za vanredne situacije. Reč je specijalnoj obući otpornoj na visoke temperature i do 250 stepeni sa vatrootpornim i uljanootpornim djonom, koje koriste NATO trupe u intervencijama spasavanja", navodi se u kompanijskom saopštenju.

 

Tigar ima potpisane ugovore o proizvodnji čizama specijalne namene za armiju Finske za 2020. godinu, koji podrazumevaju početak proizvodnje u novembru ove godine. U kompaniji očekuju da će na osnovu dugoročne saradnje takav ugovor porpisati i za 2022. godinu.

Prema rečima Ilića, Tigar ima i ugovor o izvozu obuće za obuće za potrebe vojske Švedske do 2022. godine.

 

On je najavio da će ručna izrada 4.000 pari obuće specijalne namene u pirotskoj fabrici obuće startovati od oktobra i da će rasti obim proizvodnje.

U saopštenju Tigra se ističe da je ta kompanija treća u svetu, a druga u Evropi, medju proizvodjačima-izvoznicima gumene obuće.

Kompanija, većinski u državnom vlasništvu, istakla je da se visoko pozicionira zahvaljujući kvalitetu proizvoda i velikom izvoznom potencijalu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi