Muzej
Tanjug/Dragan Kujundžić
Muzej

Tanjug/Dragan Kujundžić

Muzej, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Marko se, međutim, pobrinuo da njegova devojka zauvek upamti 18. maj 2019. godine, jer joj je priredio sjajno iznenađenje.

Uoči popularne nacionalne manifestacije, Kruševljanin se obratio zaposlenima Narodnom muzeju u Kruševcu za malu pomoć. Ideja je, kako otkriva za “Novosti” bila jasna: zaprositi Smiljanu na originalan način i nadati se da će reći “da”.

„Sve smo pripremili uz saglasnost ljubaznog osoblja muzeja i uz pomoć naše drugarice, koja je krišom, da ne vidi Smiljana, obeležila prsten kao jedan od eksponata stalne postavke muzeja i pričuvala ga do našeg dolaska“, priča za “Novosti” Marko Miljković.

- Trebalo je samo da kada po obilasku nekim drugih izložbi, dođemo u Narodni muzej, usmerim nekako Smiljaninu pažnju na poseban “eksponat”.

Knez Mihailova

Alo!/ Dejan Briza

 

 

Ta pokazna “sugestija” nije bilo ni malo jednostavna, budući da nedavno otvorena stalna postavka u muzeju broji više od 2.000 izloženih predmeta. Ipak, među dragocenostima iz srednjeg veka, devojka koja nije ni sanjala šta će se dogoditi, krajičkom oka, zapazila je i prsten. Kako “eksponat” nije smeo da se razlikuje od drugih izloženih predmeta, pored njega je bila i prava muzejska kartica.

„Na ovom mestu (Narodni muzej u Kruševcu) 18. maja leta Gospodnjeg 2019. Marko Miljković (1985) zaprosio je Smiljanu Bićanin (1987). Ovaj prsten izložen je za tu priliku i biće deo postavke dok mlada ne pristane“, bio je tekst ispisan na kartici i verovatno jedno od najromantičnijih obeležja koje se ikada našlo u nekom muzeju

Kruševljanka je krenula da čita natpis i počela da govori svom momku, “vidi pa oni se zovu…” Kako je to izgovorila naglas, shvatila je da je upravo zaprošena! Marko je uzeo prsten, kleknuo i zaprosio devojku po svim pravilima. Na oduševljenje kustosa i posetioca muzeja, Smiljana je odmah pristala! Salom je odjeknuo aplauz kao na filmu.

Zaljubljeni verenici, farmaceutski tehničar Marko i profesorka engleskog jezika Smiljana,odavno su pričali o zajedničkoj budućnosti, kao i o venčanju, ali je buduća mlada verovala da je veridba preskočena. Da ne bude tako, pobrinuo sa Marko, pred kojim je, priznaje, težak zadatak: treba nadmašiti originalnu prosidbu.

KBC

Tanjug/ Sava Radovanović

 

 

Komentari (2)

ludimilojko

25.05.2019 11:46

Bravo Markane,e nek si je vala dotuko svaka ti čast za ideju,

Cica

25.05.2019 13:58

Oni su to i dali u novine da bi se o njima pricalo. Sve bi bilo divno i nesvakidasnje da nisu objavili na tv i u novinama. Ovako je vrlo prosto i bedno.