Krizni štab, Predrag Kon
TANJUG/ RADE PRELIC
Krizni štab, Predrag Kon

TANJUG/ RADE PRELIC

Krizni štab, Predrag Kon, Foto: TANJUG/ RADE PRELIC

Sednica ovog tela zakazana je zbog smanjenja broja preminulih i novozaraženih virusom korona.

Nezvanično, najavljeno je popuštanje mera. To znači da bi delovi kafića i restorana koji se nalaze u zatvorenom prostoru, od subote 8. maja mogli biti otvoreni. Prema merama koje su trenutno na snazi, dozvoljen je rad ugostiteljskih objekata, ali samo u baštama ili putem šalterske prodaje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je najavio eventualno popuštanje mera, rekavši da će se razmotriti da li da se od 7. maja otvore restorani zbog bolje epidemiološke situacije.

Takođe, masovna vakcinacija je smanjuje broj novozaraženih. U Srbiji je do sada dato 3.661.516 doza vakcina protiv korona virusa, a obe doze primilo je 1.604.760 građana.

Vakcinacija u nekim tržnim centrima je već počela, a predsednik Srbije je danas rekao i da su već napravljeni sporazumi po kojima će građani Srbije bez PCR testa putovati u Grčku i Mađarsku, kao i da se radi na sporazumima sa Egiptom i Turskom.

Najava predsednika Vučića da će svi koji se budu vakcinisali bar jednom dozom do 31. maja dobiti još po 3.000 dinara ohrabriće još veći broj ljudi da se uključe u imunizaciju.