"Sledeća dva vikenda biće zatvaranja"

Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da će tokom vikenda biti zatvoreni svi objekti osim apoteka, prehrambenih prodavnica, dostave hrane i benzinskih pumpi.

Branislav Tiodorović
Branislav Tiodorović, Foto: Tanjug

On je rekao da će sledeća dva vikenda biti tako organizovana, odnosno do 15. decembra.

"Mi ne tražimo tri meseca, tražimo da bude makar do 15. decembra, da to izdržimo, pa ćemo procenjivati da li ćemo nastaviti tako ili ćemo imati dobre efekte pa ćemo moći da ublažavamo. Dva vikenda ćemo morati tako da organizujemo da ograničenim radnim vremenom omogućimo smanjenje kontakata", rekao je on za RTS.

"Ja ne bih upotrebio izraz zaključavanje. Ovde se ne radi o vanrednom stanju, nego o ograničenom radnom vremenu", pojasnio je on.

Tiodorović je rekao da će sve biti zatvoreno od 17 h do ponedeljka.

"Ja lično sam bio za to da se ranije zatvori, ne bismo imali Crni petak. Mislim da je to mera koja je trebalo ranije da se primeni", kazao je Tiodorović.

On je dodao da će možda nekima odgovarati da ne rade za vikend i da mogu da se odmore.

"Bitno je da se kontakti smanje, da smanjimo pritisak na bolnice. Junački izdržava zdravstveni sistem i dalje funkcioniše. On pokušava da rasporedi svoje snage i bolesnike, ali moramo da smanjimo pritisak kako bismo sačuvali ljudske živote", napomenuo je on.

Dodao je da nema govora o policijskom času ni o vanrednom stanju.

"Ja se nadam da će to vlada u četvrtak da usvoji. Pijace smo ostavili, iako znamo da je tu pojačan rizik. Pijace će za vikend raditi do 15 časova", kazao je on.

Povezane vesti

 • Korisnik: Bojana
  02/12/2020 - 06:17
  Obavezno zatvorite sve škole ,vrtice.Sve cemo dati za lekove..novca se nema..Treba pomoci nezaposlenima sa maloletnom decom u ovakvom stanju ljudi jedva skupljaju za hleba..
 • Korisnik: bs
  02/12/2020 - 06:10
  Škole zatvoriti obavezno za djake 1 do 4.I vrtice..
 • Korisnik: Vujadin
  02/12/2020 - 02:09
  Пијаце ризик, а супер маркети нису!!!!????!! Да није жалосни то што причате било би бар мало смешно. Саветујете да се људи не скупљају у затвореном простору,а овамо терате их да иду у хипер маркете, јер су јелте пијаце које су иначе на отвореном ризичне, а маркети који су затворени простор нису опасни. Саберите се мало са изјавама
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi