Poplave
Printscreen
Poplave

Printscreen

Ilustracija, Foto: Printscreen

Pročitajte još:

 

Vodostaji na banatskim vodotocima su u većem porastu do 7. februara, a vodostaj kod Jaše Tomića dostigao je granicu redovne odbrane od poplava i ima tendenciju porasta bez dostizanja granice vanredne odbrane od poplava.

Sava i Drina kod Bijeljine

Proteklih dana došlo je do znatnog porasta vodostaja Save i Drine na području Bijeljine.

Preporučujemo i ovo:

 

Vodostaj Save na hidrološkoj stanici Jamena jutros je iznosio 806 centimetara, što je 164 centimetra ispod kote redovne odbrane od poplava, ali je za poslednja 24 sata vodostaj bio u porastu za 161 centimetar, naveli su iz gradskog Odeljenja za civinu zaštitu.

 

Kako dodaju, vodostaj Save će i narednih dana biti u znatnom porastu, prenosi Fena.

Drina na stanici Radalj

Vodostaj Drine jutros na vodomernoj stanici Radalj iznosio je 255 centimetara i za poslednja 24 sata porastao je za 24 centimetra.

Protok Drine na Hidroelektrane Zvornik jutros je iznosio 779 metara kubnih u sekundi. Vodostaji manjih rijeka - Janje, Gnjice i Lukavca - su u granicama normale.

Na Nišavi nema opasnosti od izlivanja i poplava.

 

Iz Civilne zaštite upozoravaju stanovništvo u naseljima koja gravitiraju rečnim vodotocima uz Drinu i Savu na maksimalnu budnost i pripravnost te da blagovremeno preduzmu preventivne mere zaštite materijalnih dobara.

Vodostaj Dunava, Tise i Save je u porastu, ali se izlivanja ne očekuju i nema opasnosti od vanrednih situacija, izjavili su danas predstavnici Republičkog hidrometeorološkog zavoda i Javnog preduzeća "Srbijavode".