Lidl
Alo!/Masanori Jošida
Lidl

Alo!/Masanori Jošida

Lidl, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Tokom otvaranja hipermarketa u Leskovcu među prvima je u gužvi ušao Slaviša iz obližnjeg pomoravskog sela koji je svoje mesto na ulazu "Lidla" u Leskovcu zauzeo u zoru oko četiri časa ujutro. Sreli smo ga ponovo tamo:

Pročitajte još:

 

 

"Kupio sam tridesetak kilograma banana i oko desetak kilograma pilećeg mesa. Banane neću prodavati kao neki na leskovačkoj Zelenoj pijaci, niti piliće. Banane ću prosušiti i izmešati ih sa suvim grožđem i domaćim sušenim šljivama, sušenom kruškom i jabukom i eto ti jeftinih grickalica za celu zimu. Što se pilića tiče nekako su brate "bledunjavi" nisu kao naši domaći - priča nam Slaviša svoje prvo iskustvo sa kupovine u leskovačkom marketu "Lidl".

Preko puta "Lidla", odmah sa druge strane ulice Mlinska u Leskovcu je hipermarket "Roda", koji u ovome gradu uspešno posluje oko pet godina. Primećujemo na brzinu u ovom marketu, ali i drugim uglavnom privatnim hipermarketima u gradu da su snizili cene proizvoda posebno banananama, pilećem mesu i drugim upakovanom mesnim preradjevinama za koje su Leskovčani u LIDL-u iskazali najveće interesovanje.

 

 

Međutim na leskovačkoj Zelenoj pijaci naglo je "porasla" ponuda banana i pilećeg mesa, ali proizvoda za ličnu higijenu. Starija prodavačica sa stanom iz leskovačkog romskog naselja „Podovrce“ na svojoj inprovizovanoj tezgi glasno nudi kupcima: "Ajde izvolite domaće banane, nesu nemačke, a jeftine su"...

Bilo kako bilo, možda tu ima posla i za nadležnu inspekciju, ali to su već druge gradske priče koje ovih dana kruže gradom.

 

 

Komentari (5)

TANJA

13.10.2018 21:43

Da se dzabe dele proizvodi,na dan otvaranja Lidl parketa,NEMA SANSE DA BI ISLA.U tu guzvu,buku,haos,guranje,ne znam raspored robe...Svaka cast onom ko psihicki moze to, a i fizicki ,da se gura i ceka.Cene su za pocetak niske.Da se narod navuce.Al, ubzro ce postati slicne kao u vec postojecim marketima u Srbiji.Molim da se objavi.

Vuki

13.10.2018 21:46

Pustite jadnu sirotinju, nek se zaraduju, bar jednom u životu..

taman kad sve ovo prodje

13.10.2018 21:55

dolazi tek prava roba, sveza

nedjo

13.10.2018 22:05

ja mislio da će te banane da pokuša da zasadi na njivi

NacoLibre

14.10.2018 17:21

A kad su u 4 ujutru morali da staju u red ispred SUP-a, psovali su sve po spisku.