Beba, dete u kolima
Shuterstoock
Beba, dete u kolima

Shuterstoock

Beba, dete u kolima, Foto: Shuterstoock

Policija je, u saradnji sa građanima, pronašla devojčicu zaključanu u parkiranom autu. U saradnji sa Centrom za socijalni rad, beba je vraćena majci, a otac je zadržan u pritvoru do 48 sati.

Slađan se tereti za zapuštanje i zlostavljanje deteta. Kako je naveo MUP, otac je za to vreme bio u kladionici. Njemu je uz krivičnu prijavu, policija izrekla dve hitne mere - privremeno udaljenje iz stana i zabranu kontaktiranja i prilaženja detetu.

Kako saznajemo, stanare je uznemirio plač deteta, pa su odmah reagovali. Dok su jedni pokušavali da smire uplašeno dete, drugi su odmah alarmirali policiju. Po dolasku, policajci su pokušavali da pronađu roditelje, a zatim su obavestili Centar za socijalni rad. Oni su uspeli da otvore automobil i uzmu dete, koje je bilo jako uznemireno.

Devojčica je sa radnikom Centra za socijalni rad odvedena kod lekara na pregled u dečju bolnicu. Cela akcija je dugo trajala, i tek oko tri sata kasnije, pojavio se otac devojčice, koga su sačekali policajci.

On im je tad navodno objašnjavao da je samo na minut skoknuo do kladionice, a proverom je utvrđeno da je za njim raspisana sudska poternica. On je zadržan do 48 sati i biće priveden, uz krivičnu prijavu, osnovnom javnom tužiocu u Novom Sadu.

Slični događaji su se dešavali u regionu i svetu, ali sa smrtnim ishodom. U Istri je prošle godine u julu preminula devojčica (4) koju je otac ostavio u zatvorenom automobilu u Rovinjskom Selu. Devojčicu su radnici pronašli 4. jula, u poslepodnevnim satima, kada ju je otac ostavio u automobilu kako je ne bi budio, a da pritom nije upalio klimu, a sve prozore je ostavio zatvorene da u automobil ne bi ulazila prašina sa gradilišta.

Devojčica je u pregrejanom automobilu provela više od dva sata, na visokoj temperaturi, zbog čega joj je pozlilo, pa je najpre hitno prevezena u Opštu bolnicu u Puli, nakon čega je prebačena u riječku dečju bolnicu "Kantrida" gde je preminula.

Preti mu tri godine zatvora

Denis Bećirić

Privatna arhiva

Denis Bećirić, Foto: Privatna arhiva

Bivši sudija i šef istražnog odeljenja Drugog opštinskog suda u Beogradu, a sada advokat Denis Bećirić objašnjava za naš list da Slađanu M. preti zatvorska kazna do tri godine.

- Centar za socijalni rad procenjuje o tome da li će mu se dete oduzeti, ali ima uslova za to - kaže Bećirić. 

U Sent Polu u američkoj Minesoti u maju prošle godine uhapšen je muškarac (26), koji je osumnjičen za ubistvo iz nehata sopstvenog deteta. Kristofer Tejlor je, prema sopstvenim rečima, ostavio sina (4) u parkiranom automobilu i otišao da roštilja u centru grada. Tvrdi da je prethodno nekoliko sati proveo sa sinom, ali se mališan navodno oko 14.45 požalio da je umoran. Zbog toga ga je smestio u kola, "malo otvorio prozor" i dao mu igricu da se zanima. Kada se vratio oko 17.15 primetio je da se dete "ukrutilo". Dozivao ga je, ali dečak nije reagovao. Posle toga ga je odmah odvezao u bolnicu, ali lekari su mogli samo da konstatuju smrt.

Pročitajte još: