Kasirka
FACEBOOK/PRINTSKRIN/ДРАГАН ТЕОДО
Kasirka

FACEBOOK/PRINTSKRIN/ДРАГАН ТЕОДО

Kasirka, Foto: FACEBOOK/PRINTSKRIN/ДРАГАН ТЕОДО

Sramotna scena iz jednog marketa u Subotici šokirala je mnoge korisnike društvenih mreža. Dvoje supružnika napravilo je scenu u subotičkom marketu jer nisu usluženi zbog toga što nisu hteli da nose maske.

Antimasker koji je snimao video, pozivao se na zakon o potrošačima i dokazivao kako je u pravu i kako ne mora da nosi masku. Međutim, nijednom nije uzeo u obzir pandemijsku situaciju u kojoj smo preko godinu dana, a kamoli broj mrtvih.

Scena je započeta odmah po ulasku Subotičanina u radnju, nakon što njegovu suprugu nisu uslužili jer nije imala masku. Dok je držao telefon u ruci i snimao, komentarisao je kako njemu niko ne može da uskrati kupovinu. Međutim, na ulazu i u samom objektu je uredno istaknuto da je nošenje maske obavezno.

"Šta vi ste ovde organizovali neki maskenbal? Je l znate zakon o potrošačima? Ne treba da se postupi po uredbi Vlade republike Srbije, nego po zakonu", rekao je on između ostalog, dok se istresao na radnice i druge mušterije.

Kada su mu radnice skrenule pažnju da ne može da uzme robu bez maske, drsko je uzeo korpu i krenuo niz rafove.

Naime, strašno iživljavanje je tek počelo kada je antimasker došao na kasu, gde se pozivao na zakon o potrošačima, koji mu po njegovom mišljenju, daje pravo da iz radnje izađe sa artiklima koje nije platio. Tom prilikom, on je verbalno maltretirao radnice u marketu, koje su mu smirenim glasom objašnjavale da zbog inspekcije ne mogu i ne smeju da ga usluže, jer na taj način krše uredbe Vlade Srbije.

"Sad da vam kažu, 'ne puštajte muškarce koji nisu u minićima', vi ih ne biste puštali. E, pa ne može tako. Još jednom vas pitam, da li ćete naplatiti robu koju sam uzeo? Nećete. Ja se pozivam na zakon koji kaže da imam pravo da iznesem robu za koju ne želite da mi izdate račun. Hvala lepo, doviđenja", rekao je on na kraju nakon dužeg maltretiranja radnica.

U komentarima ispod video snimka, suprotno očekivanju antimaskera, najčešće stoje komentari osude.

"Sramota. Istresanje na radnicu koja radi po pravilu svoje firme. Ako se nekom ne sviđa nek kupuje na drugom mestu. Isto tako rade i u Beogradu. To je nešto što moraju radnice da poštuju. Ako se nekom ne sviđa nek ide kod direktora a ne da napada ženu koja pošteno radi svoj posao.", stoji u jednom od komentara podrške radnicama.

"Kovidiot u akciji! Čovekoliko stvorenje, čiji broj cipela je veći od IQ mozga, krajnjim naporom smišlja kako ukrasti robu a ne biti krivično gonjen.", napisao je korisnik Fejsbuka.

Komentari (1)

miodrag

07.05.2021 21:55

U pravu je čovek. Ovo s masketinama pravo je iživljavanje neizabranih ljudi nad čitavim narodom i neće moći još dugo da traje.