Školski čas u Šumaricama
Printscreen/Instagram
Školski čas u Šumaricama

Printscreen/Instagram

Školski čas u Šumaricama, Foto: Printscreen/Instagram

 

Na manifestaciji koja je počela u 11 časova kraj Spomenika streljanim đacima i profesorima, izvedena je poema "Pouke iz šume" Aleksandra Šurbatovića koji je i reditelj ovogodišnjeg "Velikog školskog časa".

Pročitajte još:

 

U izvođenju poeme učestvuju dramski umetnici Dragan Stokić i Ivan Tomić, kompozitor je Matija Anđelković i orkestar "Nebograd".

 

Umesto Titovog tela, u sanduku se na sahrani nalazilo nešto potpuno drugo! (VIDEO)

AUTOR: Balkanekspres/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 20.10.2019. 22:50 Kada je Josip Broz Tito umro, pojedini članovi Predsedništva SFRJ, pre svega Stevan Dronjski i Stane Dolanc, želeli su da ga balsamuju i stave u mauzolej. Foto: Arhiva Alo Ni sahrana Josipa Broza Tita 8. maja 1980. godine nije prošla bez Službe državne bezbednosti.

 

"Velikom školskom času" prethodila je liturgija u Crkvi Novomučenika kragujevačkih u 8.30 i moleban koji je kraj Spomenika streljanim đacima i profesorima u 10.30 služio episkop šumadijski Jovan.

Podsećanja radi, nemačke okupacione snage streljale su 20. i 21. oktobra 1941. godine u Kragujevcu oko 7.000 civila, a među streljanima je bilo 270 dece, od kojih je najmlađi imao 11 godina.

BONUS VIDEO: Govor predsednika Vučića na vojnom aerodromu