Sberbanka
Alo!/Dejan Briza
Sberbanka

Alo!/Dejan Briza

Sberbanka, Foto: Alo!/Dejan Briza

On kaže da ga je juče Kojadinovićeva zvala, pretila mu i tražila od njega da sve što je ispričao za „Alo!“ negira.

Zahlađenje stiže brže nego što je najavljeno! Dolaze nam dani puni kiše i sivila! Detaljna prognoza za novembar!

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 24.10.2019. 07:14 - 24.10.2019. 07:26 Jutro će biti sveže, ponegde sa kratkotrajnom maglom. U toku dana biće sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, na jugu Banata i u Pomoravlju kratkotrajno jak, jugoistočni.

Ipak, Damnjanović ističe da nema toga ko može da ga ućutka i uplaši i da se neće smiriti dok mu ne bude bio vraćen i poslednji dinar koji mu je u toj banci skinut s računa.

- Biljana Kojadinović, koja mi je i uzela pare, pozvala me je zbog teksta u „Alo!“ i pitala me je zašto sam to ispričao. Tražila je od mene da sve negiram. Kazala mi je i da će zvati policiju jer, kako ona kaže, to nije tako, i zbog svega što sam ispričao ona može da izgubi posao. Rekla je da će banka i ona biti ocrnjeni. Samo sam joj rekao da mi vrati pare i da se miče od mene. Ne tražim ništa tuđe već svoje, hoću da mi budu vraćene pare koje su mi skidane s računa banke. Ne znam da li je još nekoga prevarila. Nisam čuo. Ja pošteno kažem kako jeste - navodi za „Alo!“ Damnjanović.

Radnici Sberbanke i ranije pljačkali klijente

Radnici Sberbanke i ranije su sumnjičeni za pljačke. Tako je krajem januara 2016. nekoliko službenika jedne beogradske filijale te banke uhapšeno zbog sumnje da su s računa penzionera skinuli čak 400.000 evra. Jedan od četvorice osumnjičenih za tu pljačku je falsifikovanjem lične karte jednog starijeg Beograđanina podigao svu njegovu ušteđevinu, uključujući i pripadajuće kamate. Veruje se da je ta velika prevara bankarskih radnika osmišljena onog trenutka kad je vremešni Beograđanin stavio na štednju 400.000 evra.

Podsetimo, Damnjanović je ispričao za jučerašnji „Alo!“ da mu je službenica banke koju optužuje za krađu s papirima koje je potpisivao kako bi otvorio račun u banci podmetnula i da potpiše papir kojim joj daje ovlašćenje da s njegovog računa skine novac. Ona je to činila u više navrata skinuvši tako 120.000 dinara, iako je, kako tvrdi Damnjanovićev advokat, kodeksom banke zaposlenima zabranjeno da budu ovlašćena lica po računima klijenata i da podižu novac u ime klijenata i za njihov račun.

Damnjanović je ispričao da mu je službenica i priznala da mu je skidala novac s računa i da je to radila jer joj je bio potreban zbog privatnih problema i da će mu vratiti. Međutim, novac mu, kako Damnjanović navodi, nikada nije vratila. On se obratio i banci, ali su mu rekli da službenicu privatno može da je tuži za pare koje mu nije dala.

Pročitajte još:

Petar Bogosavljević iz Pokreta za zaštitu potrošača Srbije kaže da ima pritužbi na usluge banaka, ali da još nisu imali prijave za prevaru kakvoj je bio izložen Damnjanović.

- To je krivično delo. S druge strane, banka ne bi smela da skida odgovornost sa sebe. Treba da obeštete klijenta i podnesu prijavu za krivično gonjenje. To nije smelo da se desi. Kriminalne radnje mora prvo da suzbija organizacija i da usledi isključenje sa tako jednog odgovornog posla. Sve da joj je i nudio i tražio da joj kao klijent da ovlašćenje da podiže novac s njegovog računa, ona kao službenik banke to ni slučajno nije smela da prihvati - navodi za „Alo!“ Bogosavljević i navodi da je sad ključno pitanje da li ima još prevarenih. 

Papović: Banka ne može da se pere

Goran Papović iz Nacionalne organizacije potrošača Srbije kaže za „Alo!“ da banka ne može da se pere skidajući odgovornost sa sebe tako što je prebacuje samo na službenika. - Banka snosi punu odgovornost za sve - navodi za „Alo!“ Papović i dodaje da su se toj organizaciji obraćali građani sličnim povodom, ali nije došlo do podnošenja tužbe zbog nedostatka svih neophodnih dokaza.

BONUS VIDEO: Muamer Zukorlić odgovarao na provokativna pitanja naše novinarke

 

Komentari (3)

Nenad S

24.10.2019 08:10

U Zber-banci je glavni "savetnik" M Dinkic, a ni njegovih "kadrova" iz G17 ne nedostaje - naprotiv.

Alex

24.10.2019 08:11

Znaci od ove banke sto dalje! Em sto drze kriminalce i lopove, no sto i posle prijave rade i dalje i jos ih Banka podrzi! Uzas jedan...

boris bb

24.10.2019 10:42

U Zber-banci je glavni bivsi guverner i ministar finansija M Dinkic. Banka je, kako pricaju neki zaposleni, puna njegovih "kadrova". A gde se oni nadju na okupu, finansijska muljanja nisu nikakva slucajnost.