Željko Ražnatović Arkan
EPA
Željko Ražnatović Arkan

EPA

Željko Ražnatović Arkan, Foto: EPA

Međutim, tajne informacije koje mu je dostavila služba vođene pod opštim nazivom "Presek" nisu pomogle da se sazna istina o više od 500 mafijaških likvidacija u kojima su ubijeni Željko Ražnatović, Đorđe Božović Giška, Branislav Matić Beli, Aleksandar Knežević Knele, ali i ministar odbrane Pavle Bulatović, funkcioner JUL Zoran Todorić Kundak, kao i policijski general Radovan Stojičić Badža.

Dokument iz 2001. nikada nije evidentiran kao dokument u službi, a Srpski telegraf danas ima uvid u njega i otkriva detalje iz sumornih vremena.

Naime, u delu beleške koja se odnosi na ubistvo Željka Ražnatovića Arkana kao razlog za ovu likvidaciju navodi se prvenstveno novac od transfera fudbalera.

Izvori tvrde da je likvidaciju organizovao Skole (Zoran Uskoković, vođa miljakovačke ekipe), a da je delovima službe svakako to koristilo zbog eventualnog svedočenja u Hagu jer je on često u razgovorima pretio da može svašta da ispriča.

 

Komentari (1)

Petar Veličković

25.02.2020 00:46

Ha ha... i princ Ferdinand isto... ali to nema nikakve veze sa ubistvom Arkana... zašto...zato što je Arkan (osim za neke Srbe) bio jedan sitni kriminalac, koji je nakratko poverovao da je došlo njegovo vreme da bude princ Ferdinand