Samohrani otac Saša Pačević sa sinom Lazarom
Glas Zaječara
Samohrani otac Saša Pačević sa sinom Lazarom

Glas Zaječara

Samohrani otac Saša Pačević sa sinom Lazarom, Foto: Glas Zaječara

Njih dvojica, brižni otac i beba, stanuju u kući Sašine majke, koja ne živi tu. Majka ima mesečni prihod od 8.000 dinara zbog kredita.

- Kako živimo, samo ja znam. Svaki dan se tresem hoće li mi dete sutra imati mleko i pelene. Lazar pije mleko, jedna kutija košta 750 dinara, a traje mu tri dana. Podneo sam zahtev za socijalnu pomoć, ali je proces i dalje u toku. Živimo od pozajmica dobrih ljudi, prijatelja, rođaka, komšija… Večno sam im zahvalan. Ja sam po struci pekar, pa kad mi Lazar napuni dovoljno za vrtić, zaposliću se i lagano vraćati dugove. Do tada, ne znam kako ćemo - kaže Saša.

Saša: Potrebni hrana, odeća i pelene za bebu

Saša moli sve ljude dobre volje da njegovom Lazaru pošalju mleko, pelene i, ako može, nešto od garderobe.

- Potrebno mi je mleko „bebac 1“ i pelene broj tri. Moja adresa je Saša Pačević, Borovačka ulica 9, 19.000 Zaječar. Broj telefona mi je 061/135-62-68. Moj telefon ne radi dobro, pokvaren je zvučnik, pa se izvinjavam ako neko zove i ne čuje me u prvom trenutku, zvučnik čas radi, čas ne - kaže ovaj brižni samohrani otac.

Majka malog Lazara živi u Knjaževcu. Nažalost, ona je na metadonskoj terapiji jer je ranije bila zavisnik od narkotika.

- Ona je dobra žena, ne želim reč protiv nje da kažem, ona je majka mog Lazara. Nas dvoje smo se zabavljali i ona je ostala u drugom stanju. Tek tada mi je priznala da je na metadonskoj terapiji. Cela trudnoća joj je lekarski praćena, ali je morala da se porodi u Nišu. Beba je prevremeno rođena - objašnjava ovaj samohrani otac.

Nakon rođenja bebe, prešao je u Knjaževac da živi sa Lazarevom majkom, ali ta zajednica nije mogla da funkcioniše.

- Sud je meni dodelio starateljstvo. Određena je alimentacija od 1.000 dinara mesečno, ali do sada ništa nije uplaćeno. Ona ga obilazi kad može, ali je i dalje na lečenju. Recimo, dok smo bili zajedno, kazala je da joj smeta što dete noću plače jer joj se spava. To je možda normalno, ja je razumem, ipak je na teškom lečenju - kaže Saša.

Lazar je zdrava, uhranjena beba, ali samo Saša zna kako to postiže.

- Šta da kažem, jedem jednom dnevno. Danas imam krompir, snalazim se, nije za mene važno, jedino mi je bitno dete. Njemu treba posebna pažnja, naročito jer je prevremeno rođen.

Komentari (1)

mar

29.12.2019 03:46

Ima li neko vise informacija o ovom coveku i situaciji? Da li postoii ziro racun ili da li neko pokisava da skupi odecu i potrebne stvari? I kako mozes da se pomogne ? Ne zivim u Srbiji trenutno pa zbog toga pitam