Mirsad Đerlek
Alo
Mirsad Đerlek

Alo

Mirsad Đerlek, Foto: Alo

On je za TV Hepi rekao da je naredna četiri meseca važno da se svi pridržavaju svih epidemioloških mera - maska, distanca, higijena ruku...

- Do sada smo revakcinisali 456.584 građana. Siguran sam da ćemo do 1. maja imati 1,4 miliona ljudi koji su primili obe doze vakcine, a do kraja juna oko 2,5 miliona. Mi smo krajem juna blizu kolektivnog imuniteta - rekao je Đerlek.

On je naveo da zabrinjava to što raste broj zaraženih pacijenatA, ali i da se tek danas očekuju realniji brojevi i veći broj zaraženih u odnosu na juče.

Upitan kakve će biti odluke Kriznog štaba na sutrašnjoj sednici, on je rekao da je siguran da neće doći do popuštanja mera, a da li će doći do pooštravanja, zavisiće od današnjih rezultata i kakva će biti situacija s brojem novozaraženih.

- Mi moramo zaštititi zdravlje ljudi. Ne može vakcina sama da pobedi koronu, moramo svi zajedno - rekao je Đerlek.

On je dodao da će korona sigurno trajati još nekoliko godina, da neće biti u obliku u kome je sada, kao i da je cilj je da se spusti na nivo sezonskog gripa.

- Nadamo se da ćemo vakcinacijom koronu staviti pod kontrolu kao što smo stavili sezonski grip. Videćemo šta će stručnjaci reći da li će vakcinacija biti svake ili svake druge godine - rekao je Đerlek.

Pročitajte još: