Saobraćajna policija saobraćajac radar
Alo!/Nenad Vujanović
Saobraćajna policija saobraćajac radar

Alo!/Nenad Vujanović

Foto: Alo!/Nenad Vujanović

Tokom sprovođenja ove akcije, pripadnici saobraćajne policije će posebno kontrolisati brzinu kretanja vozila, alkoholisanost, kao i upotrebu sigurnosnog pojasa.

Da li vezujete pojas?

 

Ova međunarodna akcija pod nazivom „Roadpol dani bezbednosti“ počeće sutra u svim država koje su članice organizacije Roadpol (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Organizacija ROADPOL pripremila je simbolične zakletve kojima se učesnici u saobraćaju obavezuju da će poštovati propise i time doprineti svojoj bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, saopšteno je iz MUP-a.

Pokrenuta je i internet stranica http://www.roadpolsafetydays.eu na kojoj se građani Evrope mogu bolje upoznati sa ciljem projekta.

Pročitajte još:

Komentari (1)

Jeca

15.09.2020 15:07

Nije dovoljno mesecno ili u dva meseca po nekoliko dana vrsiti kontrolu u saobracaju, najavljenu...Ako se zeli postici pravi cilj, kontrola u saobravaju mora biti svakodnevna i u istom kapacitetu i ne samo u naselju nego i van naselja, na svim putevima. Jedino tako ce se doci do zeljenih rezultata...Cinjenica je da brza voznja i voznja pod dejstvom alkohola najcesce dovedu do kobnog ishoda.