autoput, gužva
RINA
autoput, gužva

RINA

autoput, gužva, Foto: RINA

U zoni radova za saobraćaj je zatvorena desna kolovozna traka u smeru Beograd-Niš, dok se saobraćaj odvija dvosmerno levom kolovoznom trakom.

Na autoputu E-763, petlja Takovo - Preljina, sa desne strane, na oko 1 km pre naplatne stanice Preljina, u smeru ka Čačku, do 15. juna radovi na izgradnji saobraćajnog priključka stanice za snabdevanje gorivom „Sokolići 1". Za saobraćaj je zatvorena zaustavna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija voznom i preticajnom saobraćajnom trakom.

HE Ðerdap - Kladovo, do 27. maja od 7 do 17 časova radovi na rehabilitaciji puta. U toku izvođenja radova, saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju.

Niška Banja-Crvena Reka, do 26. oktobra obustava saobraćaja zbog radova na pojačanom održavanju. Alternativni putni pravac: Niška Banja-Prosek i Prosek-Crvena Reka.

Auto-put E-75, petlja „Grdelica“ - petlja „Vladičin Han“, na lokaciji Momin kamen do 1. juna radovi na održavanju. Za saobraćaj zatvorena kolovozna traka Niš - Vranje između službenih prolaza, dok se saobraćaj odvija dvosmerno u kolovoznoj traci Vranje - Niš.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 07.30 časova, na graničnom prelazu Kelebija zadržavanje za teretna motorna vozila na izlazu je 120 minuta, na Horgošu 90 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.