Slobodan Samardžić
Slobodan Miljević
Slobodan Samardžić

Slobodan Miljević

Slobodan Samardžić, Foto: Slobodan Miljević

Bivši ministar za Kosovo i Metohiju u drugoj vladi Vojislava Koštunice i profesor Beogradskog univerziteta na Fakultetu političkih nauka, Slobodan Samardžić, potpuno suprotno zakonu nastoji da ne ode u penziju i dobije produženje profesure za dve godine

PROČITAJTE JOŠ:

I pored protestnih pisama Senatu Beogradskog univerziteta koje su uputili i potpisali brojni profesori, kojim ukazuju na nezakonitosti u prijavi, on je uz pomoć veza ipak dospeo na dnevni red sednice Senata koja se održava u sredu.

Kako Informer saznaje, Slobodan Samardžić je lažirao potvrdu sa kojom je trebalo da dobije produženje službe na još dve godine.

- Vrlo su strogi uslovi i striktno se poštuju kada je u pitanju produženje rada na Fakultetu političkih nauka, umesto odlaska u penziju. Profesori su odlazili za sitnicu, mnogo značajniji ljudi od Samardžića u smislu doprinosa nauci su odlazili, a njemu je "progledano kroz prste". Za produženje službe Zakon strogo određuje kao prvi uslov 20 godina rada na Univerzitetu, a Samardžić ima 16. On je uspeo da nabavi lažnu potvrdu da je četiri godine radio kao profesor po pozivu, što nije istina, jer za to se angažuju vrhunski stručnjaci, a Samardžić je daleko od toga - rekao je dobro obavešten izvor.

Za Slobodana Samardžića niko od kolega nema reči hvale, njegovo ponašanje ocenjuju u najmanju ruku skandaloznim i bahatim.

- Nije mu strano da podcenjuje ljude i gleda sa visine, ponaša se kao da je još ministar, vrlo bahato se odnosi prema kolegama. Nedavno je izvređao koleginicu sa Fakulteta, koja je takođe redovni profesor, pred Senatom, uputivši joj niz uvreda, a nije poštedeo ni njenu decu, što nikako ne priliči jednom džentlmenu i profesoru, to dovoljno govori o njemu - zaključio je izvor.

Postavlja se pitanje ko je Samardžiću izdao lažnu potvrdu i po čijem naređenju, jer zakon izgleda važi za sve, osim za bivše ministre i članove DSS-a.