Branislav Blažić
PrintscreenYoutube
Branislav Blažić

PrintscreenYoutube

Branislav Blažić, Foto: PrintscreenYoutube

On je rekao da je dr Blažić bio veliki čovek i donator SPC. U ime najmilijih od njega se potresnim govorom oprostila ćerka Olja. Pre početka pogreba, Kikinđani su dolazili do kapele i ostavljali cveće i vence. Bilo je veoma dirljivo, ali se zbog strogih mera obavljanja sahrana, koje predviđaju prisustvo do najviše deset osoba, niko nije zadržavao.

Sahrani je prisustvovao i gradonačelnik Kikinde, Pavle Markov, dok je u izjavi za naš list Stanislava Hrnjak, predsednica gradske Skupštine, priznala da je beskrajno tužna:

- Nismo mogli da pomislimo da čovek, koji je zračio velikom energijom i optimizmom, može da u tako kratko vreme bude otrgut od života. Mi, koji smo s njim sarađivali u prethodnih dvadesetak godina, i razvijali se politički, duhovno i ljudski, danas smo beskrajno tužni. Tuga nas se ophrvala kad je prvo stigla vest o smrti dr Branislava Blažića. Još smo tužniji sad jer zbog vanrednog stanja nismo bili u mogućnosti da ga ispratimo na najdostojanstveniji način- rekla je Hrnjak i nastavila:

- Njegova toplina i ljudskost su nešto što bi potvrdio i neko ko je dr Blažića znao samo površno. Mi koji smo s njim radili i drugovali zaista bi dugo mogli da govorimo. Čim se okonča vanredno stanje, upriličićemo komemorativan skup na kom ćemo se s pijetetom i dužnim poštovanje oprostiti od našeg Baneta. Živeo je i borio se za njegovu Kikindu. Upućujem najiskrenije saučešće porodici dr Branislava Blažića- kazala je ona.