vojni asambl aleksandrov
Beoinfo
vojni asambl aleksandrov

Beoinfo

vojni asambl aleksandrov, Foto: Beoinfo

* Ruski vojni ansambl "Aleksandrov" održao jesvečani koncert na Trgu Republike

* Koncertu na otvorenom prisustvovao je veliki broj građana, kao i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i učesnici memorijalnog defilea

* Povodom 75. godišnjice od oslobođenja Beograda, sadašnji rukovodilac ruskog vojnog ansambla "Aleksandrov" Genadij Sačenjuk je zajedno sa Vesićem položio vence u parku Aleksandrov u Beogradu

Pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a povodom 75. godišnjice od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, ruski vojni ansambl "Aleksandrov" održao je danas svečani koncert na Trgu Republike u prestonici Srbije.

Koncertu na otvorenom prisustvovao je veliki broj građana, kao i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i učesnici memorijalnog defilea, koji je prethodno održan na potezu od hotela "Moskva" do palate "Albanija".

Vesić i rukovodilac ansambla "Aleksandrov" položili vence! (FOTO)

AUTOR: Tanjug/Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 20.10.2019. 12:27 - 20.10.2019. 12:39 Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i rukovodilac ruskog vojnog ansambla "Aleksandrov" Genadij Sačenjuk danas su, povodom obeležavanja 75-ogodišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, položili vence u parku Aleksandrov.

 

Ansambl Aleksandrov osnovan je 12. oktobra 1928. godine, a u početku je imao 12 članova i predvodio ga je Aleksandar Aleksandrov.

Nastupali su na ratnim žarištima širom sveta, a Crvenu armiju 26. juna 1941. godine na front u toku Drugog svetskog rata ispratili su pesmom "Sveti rat".

Jedini su ruski hor koji je nastupao u sedištu NATO, 2007. godine, a izveli su upravo svoju pesmu "Sveti rat".

Nastupali su u Jugoslaviji, Avganistanu, Poljskoj, Finskoj, Siriji i mnogim drugim zemljama, a pevaju na gotovo svim jezicima sveta, uključujući kineski i indijski.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Ansambl koji danas broji 200 članova, na repertoaru ima 2.000 numera.

Ansambl ovog hora zadesila je i nesreća 2016. godine, kada su 64 njihova člana izgubilo život u padu aviona, koji ih je poveo iz Adlera u Rusiji ka vojnoj bazi Hmejmim u Siriji.

Povodom 75. godišnjice od oslobođenja Beograda, sadašnji rukovodilac ruskog vojnog ansambla "Aleksandrov" Genadij Sačenjuk je zajedno sa Vesićem položio vence u parku Aleksandrov u Beogradu.

BONUS VIDEO: Vežba Vojske Srbije